Ziraat Yüksek Mühendisi ve Tarım Danışmanı Remzi Küçük, önceki gün Edirne’de düzenlenen “Ceviz Kongresi” hakkında bilgi verip, bölgemiz üreticilerine tavsiyelerde bulundu.

CEVİZ ÜRETİCİSİ YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL

Vali Hasan Duruer’in de katılımıyla gerçekleştirilen Ceviz Kongresi’nin ilimizde ve yakın bölgemizde ilk kez düzenlendiğini ve çok yararlı bir çalışma olduğunu kaydeden Küçük, Kongrede çok değerli katılımcılar ve konuşmacılar vardı. Kongrede bölgemizdeki ceviz üretiminde bir şeylerin değişmesi gerektiği yönünde görüş hakim oldu. Üreticilerimizin ceviz konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmadıkları ortaya çıktı. Bu nedenle Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün bu konuda da ceviz üreticilerine destek vermesi gerekiyor. Zaten bu yönde de çalışmalar başlamış. Edirne’nin 5 ayrı belde veya köyünde hazırlanan bir proje kapsamında ceviz ekimi gerçekleştirilmiş. Buralardan alınacak sonuçlar doğrultusunda bölgemizin ceviz üretimine yön verilecek” dedi.

PROFESYONEL DESTEK ŞART

Ceviz üreticilerine de seslenen Küçük, bilinçsiz üretimi bırakmalarını ve başta tarım müdürlükleri olmak üzere profesyonel danışmanlık hizmeti almalarını önerdi. Küçük, bu sayede bölgemizde ceviz üretimi ve kalitesinin artacağını da kaydetti.