HABER MERKEZİ

Çorlu Vehbi Günaştı İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sınıf öğretmenleri Yonca Yolcu Yılmaz'a hediye almak için aralarında para topladı. Öğretmen Yılmaz, öğrencilerine teşekkür ederek, hediye kabul etmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine öğrenciler, topladıkları para ellerinde kalması üzerine yardımda bulunmaya karar verdi. Öğretmenlerinin de desteğini alan öğrenciler, topladıkları parayla bir tekerlekli sandalye alarak yaklaşan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çorlu Sakatlar Derneği'ne bağışladı. 

Öğrencilerinin bu  davranışı karşısında çok mutlu olduğunu söyleyen sınıf öğretmeni Yonca Yolcu Yılmaz, "Biz öğretmenlerin amacı tabii ki öğrenci yetiştirmektir. Fakat bizim amacımız farkındalığı olan öğrenci yetiştirmek. Yani herkes insan ama duyarlı insan olmak iyi insan olmak benim temel amacım. Bu yönde de hayat bilgisi dersini işlerken konumuz iyilik yapmaktı. Öğrencilerimin iyilik yapmak üzerine ne tür fikirleri olduğunu sorduğumda tüm öğrencilerim parmaklarını kaldırarak ortaya çok güzel fikirler çıktı. Ve oylama sonucunda da en mantıklı karar olarak engelli insanlarımız için tekerlekli sandalye alalım ve yahut sokak hayvanlarını besleyelim gibi bu doğrultuda fikirler ortaya çıkması bir eğitimci olarak beni sevindirdi. Biz çocuklarımızla tamam nasıl yapalım nasıl edelim diye fikir alışverişinde bulunurken, öğrenciler, 'öğretmenim biz kendi aramızda velilerimizden para toplayalım veya kendi harçlıklarımızdan toplayarak tekerlekli sandalye alarak engelli insanlara hediye edelim' dedi. Bu doğrultuda biz hareket ettik. Küçük yürekli öğrencilerim çok büyük işler yaptılar. Umarım bir kişinin bile hayatına dokunabildiysek ne mutlu  bize bununda devamı gelecek. Buradan tüm velilerimize teşekkürlerimiz iletiyorum. Okul idaremizde Çorlu Sakatlar Derneği ile iletişime geçerek bizi doğru yolda yönlendirdi.  Prensip olarak hediye kabul etmediğim için, öğrencilerimin velileri bu şekilde bir jest yaparak başkasına benim adıma bir hediye sunmuş oldu. Benim için hayatımın en güzel Öğretmenler Günü hediyesi oldu" dedi.

DERSTE İŞLENEN FARKINDALIK KONUSU ETKİLİ OLDU
Çorlu Vehbi  Günaçtı İlkokulu Müdürü Birol Tilki, öğrencilerin kendilerini ziyaret edip, sınıf öğretmenlerinin hediye kabul etmediğini ilettiğini, ellerindeki parayı değerlendirmek istediklerini dile getirdiklerini söyledi. Tilki, öğrencilerle birlikte akıllarına çeşitli fikirler geldiğini ifade ederek, "Derslerinde işledikleri farkındalık konusu üzerinden bir ihtiyaç sahibine bir tekerlekli sandalye hediye edip bu şekilde öğretmenlerini sevindirmek istediklerini söylediler. Benimde çok hoşuma gitti bu harika fikir. Sakatlar Derneği ile irtibata geçtik ve başkanları tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engellilerin bulunduğunu söyledi. Biz de bu talebi gerçekleştirdik. Bir ihtiyaç sahibinin  yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize" dedi.

Öğrencilerden Hatice Yiğit, "Mutluluk yaşadım, çünkü birinin hayatına dokunacaktı. Hiç dışarıya çıkamayan bir insan artık çıkabilecekti.O yüzden  çok mutlu oldum" dedi. Emre Çamur ise "Çok güzel bir duygu. Bizim sayemizde  hiç dışarıya çıkmayan  bir adam dışarıya çıkabilecek. Her şey yapabilecek, Mesela parka gidebilecek, gezebilecek" diye konuştu. 

Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Yurdseven de, "Öğrenciler, Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerinin  hediye kabul etmemesi üzerine farkındalık yaratmak  amacıyla kendi aralarında para toplayarak  bir tekerlekli sandalye almışlar. Bu tekerlekli sandalyeyi de  Türkiye Sakatlar Derneği  Çorlu şubesine  hediye ettiler. Öğretmenleri adına bizde bu hediyeyi kabul ettik. Öğretmenlerine bir sertifika hazırladık. Bu hediyeyi ölümsüzleştirdik öğretmenleri adına, kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.