DHA

Tekira AVM önünden başlayan yürüyüşe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat,Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile vatandaşlar katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan ve büyük bir coşkunun yaşandığı kortej yürüyüşü Tekirdağ Valiliğinin önünde son buldu. Burada saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuşma yaptı. Eşkinat, "Tekirdağ, kökleri eskiye dayanan kadim bir şehir. Üzümüyle, kirazıyla, doğasıyla ama en önce güneşe bakan insanı ile dünyada tanınan bir şehir. İşte bu şehrin tanıtımına vesile olan olaylardan biri de Tekirdağ Kiraz Festivali. Bu sene 54'üncüsünü kutladığımız festivalimiz, Türkiye'de hatta dünyada ender kemikleşen, oturmuş, kurumsal bir yapıya sahip. Bu yıl Ramazan ayı münasebetiyle festivalimizin bir parça daha değişik formatta planladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve ekibimizin çalışmaları Tekirdağ Kiraz Festivali'ni hazırladık. Bugün çok özel bir konuğumuz daha var. Kardeş olmak, özellikle bu günlerde çok ihtiyaç duyduğumuz bir kavram. Şimdi, ben sizlere kardeşimi tanıtacağım: Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu. Sevgili Adem Dalgıç'ın döneminde kardeş olan bu iki şehir kardeşliğini devam ettirme yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor" dedi.

'TEKİRDAĞLILAR ATATÜRK'E BAĞLILIĞI İLE TANINIR'

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "1961 yılında Kiraz Cümbüşü olarak başlayan bu şenlikler, 1964 yılından itibaren Kiraz Festivali'ne dönüşmüştür ve bugün bu festivalin 54'üncüsünü kutluyoruz. Ben, Tekirdağlıların bu organizasyonu kırlara çıkarak Kiraz Cümbüşü şeklinde gerçekleştirdiği zamanları hatırlıyorum.  Tekirdağ'ın en büyük ve değişmez özelliği Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ilkelerine olan bağlılığıdır.  Kiraz Festivali'nin gelecek kuşaklara ulaşması dileği ile festivalimizin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

FESTİVAL ATEŞİ 54'ÜNCÜ KEZ YANDI

Akçeşme Bisiklet Grubu, Tekirdağ Motosiklet Derneği, Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Dansları Oyunları Grubu, Lüleburgaz Kadın Ritim Grubu ve Edirne Bandosu'nun da renk kattığı Tekirdağ Uluslararası 54. Kiraz Festivali korteji, Tekirdağ Valiliği önünde yapılan konuşmaların ardından festival ateşinin Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri tarafından yakılması ile son buldu. 


KİRAZ YARIŞMASI

Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali, Naip Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel kiraz yarışması ve iftar programı ile devam etti. Kiraz yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verilirken, binlerce Tekirdağlı Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Sevgi Sofrası'nda iftar yaparak oruçlarını açtı. Kiraz Yarışması'nda  Gülzade Yıldız birinci, Eşref Meral ikinci, Yusuf Çapraz üçüncü olurken, Murat Demireğen mansiyon ödülüne layık görüldü. 


EŞKİNAT: KİRAZI ÖNEMSİYORUZ

Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "54 yıldır kutlanan bir festivalden söz ediyoruz. 54 yıl dile kolay. Neredeyse bir insan ömrü. Ancak zaman için kiraz üreticilerimiz azalmış.Kirazı dışarıdan alır olmuşuz ama festivalimizi de kutlamaya devam ederek bugünlere gelmişiz. Şuanda kirazın belki de en verimli yetiştiği topraklardayız.  Biz kirazı önemsiyoruz. Naip Mahallemizde iki kiraz bahçesini hayata geçirdik. Umuyorum ki bu çalışmamız üreticilerimize de örnek olur ve 3-4 yıl içinde festivallerimizde kendi kirazımızı halkımızla paylaşırız ve önce Türkiye'ye daha sonra dünyaya kirazımızı satmaya başlar, hem ekonomimize hem de istihdamımıza katkı sağlamış oluruz. Tekirdağ hak ettiği yere gelene kadar biz belediye başkanları, muhtarlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl festival mübarek Ramazan ayına denk geldiği için Ramazan ruhuna uygun, farklı bir konseptle karşınıza çıktık. Vatandaşlarımızın festival programımızı değerlendirmekte acele etmemesini, etkinliklerimize katılarak değerlendirmelerini yapmalarını rica ediyorum. Bu duygularla Kiraz Festivalimizi kutluyor ve hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.