HABER MERKEZİ

Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “20 Şubat 2018 tarihi itibariyle kamuya ait 25 şeker fabrikasından 14’ünün satışı için şartnameleri hazırladı ve teklifleri toplamaya başladı. Birçok şeker fabrikasına teklif verildi ancak Erzurum şeker fabrikasına teklif dahi verilmedi. Biz fabrikaların hepsinin bir havuzda düşünülmesi gerektiğini ve kamuda kalmasının doğru olacağını ifade etmiştik. Fakat AKP bunu dinlemedi ve satışlara başlandı. Hatırlanacağı gibi 2011 yılında bu şeker fabrikaları özelleştirmeye çıkmıştı ama şu andaki fiyatlar, 2011 yılının altında kalmıştır.”

ÖZELLEŞTİRMELERİ KAMUOYU RAHATSIZLIKLA İZLEMEKTEDİR

Okan Gaytancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Alpullu Şeker Fabrikası geçen Cuma günü 150 milyon liraya satıldı. Ancak 2011 yılında satışı gerçekleşmişti ve hükümet bunu iptal etmişti. 2011 yılında verilen teklif 252 milyon liraydı. Kısacası şeker fabrikaları 100 milyon-200 milyon lira daha düşük fiyata satışı gerçekleşmiştir. Bu özelleştirmeleri kamuoyu rahatsızlıkla izlemektedir. Burada kamu zarara uğratılmıştır ve devirler mutlaka iptal edilmelidir.”

AKP HÜKÜMETİ YOK PAHASINA SATMAKTADIR

Gaytancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Biz duyarlı milletvekilleri olarak satışları yargıya taşıyacağız. Sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin de bu konuda yargıya müracaat etmeleri gerekiyor. Bu fabrikalar kolay şekilde kurulmamıştır. Hayatında hiç şeker fabrikası kurmamış olan AKP hükümeti buraları yok pahasına satmaktadır. Bu da kamu vicdanını zedelemektedir. Alpullu gibi Cumhuriyetin ilk şeker fabrikasının özelleştirilmemesi ve devletin elinde kalması gerektiğini hep söyledik. Satın alan firmalarında, sektörün dışından olduğunu görmekteyiz. Yapılan bu yanlışa 24 Haziran’da vatandaşlarımız gereken tepkiyi gösterecektir.”