İşte bu leziz ekmeğin tarifi…

Ramazan ile birlikte iftara ve sahura özel yeni tarifler ve sağlıklı lezzetlerin arayışına girenler için Yuva Maya, farklı bir öneri sunuyor. Ekşi mayalı ekmekler, son günlerde hem lezzeti hem de sağlığa faydaları nedeniyle çok seviliyor ve tercih ediliyor. Evde ekşi mayalı ürünlerin kıvamını tutturmak bir hayli zor, zahmetli ve sabır isteyen bir süreçken, ev hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcısı Yuva, Ekşi Ekmek Mayası ile bu soruna çare oldu. 

Şimdi de Yuva, en lezzetli artizan ekmeklerin evlerinde rahatlıkla pişirebilen ev hanımları için Ramazan’a özel farklı bir seçenek olarak ekşi mayalı peynirli-dereotlu ekmek tarifini veriyor. 

Malzemeler: 

  • 500 g un (4,5 su bardağı)
  • 310 g ılık su (iki su bardağından biraz eksik)
  • 8 g tuz (iki çay kaşığı)
  • 35 g Yuva Ekşi Ekmek Mayası

Garnitür:

  • 50 g Beyaz peynir  
  • 2-3 dal Dereotu (ince kıyılmış)

Hazırlanışı: 

Derin bir kaba un, Yuva ekşi ekmek mayası ve tuzu koyup, tel karıştırıcı ile karıştırın. Azar azar su ilave ederken, ele yapışmayan ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerine peynirli karışımı ekleyip, birkaç dakika daha yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp, 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamura kat verip 15 dakika daha dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün ve her bir bezeyi sıkıca yuvarlayın. Hamur bezelerini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, hafifçe üzerine bastırın. Tepsinin üzerini kapatıp, hamur iki kat kabarana kadar 1-1,5 saat mayalandırın (ortamın sıcak/soğuk olmasına göre mayalanma süresi değişkenlik gösterebilir) Fırını önceden 200 °C’de ısıtın. Hamurların üzerine su püskürtün (veya fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su konulabilir). Tepsiyi fırına yerleştirin 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, tel üzerinde soğumaya bırakın. Afiyet olsun…

Yuva hakkında:

Bir Lesaffre markası olan Yuva, 42 g ve 500 g’lik paketlerde yaş maya, 11 g ve 100 g’lik paketlerde kuru maya çeşitleri sunuyor. Ayrıca Yuva’nın Türk tüketicilerinin ilk kez tanıştığı simit karışımı, açma & poğaça karışımı gibi özel ürünleri de bulunuyor.

www.yuvamaya.com.tr

Yuva’dan Ramazan’a Özel Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi 

Lesaffre hakkında:

160 yılı aşkın tecrübesi, dünya üzerinde 5 kıtaya yayılmış üretim tesisleri ve kaliteli ürünleriyle maya endüstrisinde global referans olan Lesaffre, Türkiye pazarında önemli bir yere sahip. Türk fırıncılık sektörünün ana oyuncularından biri olan Lesaffre Turquie; Özmaya, Lesafmaya, Pulso, Inventis, Livendo, Safmill, Hasmaya, Canmaya ve Topmix markalarıyla fırıncılık sektörü için profesyonel maya çeşitleri, ekmek geliştiriciler, ekmek miksleri, mayalı hazır karışımlar ve diğer fırıncılık maddeleri, Yuva markasıyla ise ev kullanımına yönelik ürünler üretiyor.

Adana, Amasya ve Lüleburgaz’da üretim tesisleri bulunan Lesaffre Turquie, ürünlerini Türkiye’nin yanı sıra 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi sertifikaları ile kalite ve müşteri memnuniyetine verdiği önemi belgeleyen Lesaffre Turquie, çalışanlarının gelişimi ve AR-GE faaliyetlerinin yanında, çevreye ve topluma karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için de ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. 

Lesaffre Turquie, fırıncılık sektörünün dünyadaki ilk teknik destek merkezi olan Baking Center ile fırıncılık mesleğine katkıda bulunurken, yaratıcılığı desteklemek adına hazırladığı eğitimler ile de sektörün gelişimine katkı sağlıyor.

Lesaffre, bugün tüm dünyada “Ekmekçilik sektörünün referans oyuncusu olarak müşterilerine katma değerli ve yenilikçi çözümler sunmak” vizyonu ve “Gezegenimizi daha iyi beslemek ve korumak için birlikte çalışmak” misyonuyla hareket ediyor. Dünyadaki her üç ekmekten bir tanesi Lesaffre mayasıyla üretiliyor.