AYGÜL KONAR

Avukat Bülent Kaçar, söz konusu projede, plan değişikliklerinin iptali için Danıştay 6. Dairesinde açtıkları davaya karşı sunulan Bilirkişi Heyet Raporu’nun taraflarına gönderildiğini bildirdi.

“BAKANLIKLAR, KÖYLÜLERİN HAKLI İTİRAZLARINI BU GÜNE KADAR DİKKATE ALMADI”

Kaçar, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kavacık köylülerinin haklı itirazlarını bu güne kadar dikkate almadı. Yüzlerce Kavacık köylüsü neden köylerine, göletlerine, meraya, tarım alanlarına, cevizliklerine, tümülüslerine bitişik Organize Sanayi Bölgesi kurulamayacağını anlatan gerekçeli yazılı itirazlarda bulundular. Ancak halka ve hakka hizmet için görev yapması beklenilen Bakanlıklar Kavacık köylülerinin bu haklı ve gerekçeli feryatlarını duymadılar” dedi.

BİLİM, OSB PROJESİNİN HUKUKSUZLUĞUNU KANITLARIYLA ORTAYA KOYMUŞTUR”

Müvekkili Mehmet Günay ve Kavacık halkı, köylerini, topraklarını, ormanlarını, su varlıklarını korumak için hukuksal ve toplumsal mücadeleyi örnek bir dayanışma ile büyüttüklerinin altını çizen  Avukat Kaçar, “Kavacık Köy Muhtarlığının ve S.S. Kavacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin müdahil olduğu bu davayı Kavacık köy halkı açtığı diğer iptal davalarıyla sahiplenmektedir. Bilim, OSB projesinin hukuksuzluğunu kanıtlarıyla ortaya koymuştur. Bakınız Uzman akademisyenler raporlarında ne diyorlar; ‘Mart ayında Danıştay 6. Dairesince yapılan keşfe katılan Şehir Plancısı üç akademisyen tarafından oy birliğiyle hazırlanmış 23 sayfalık ortak bilirkişi raporuyla hukuksuzluklar ve Trakya Bölge Planına aykırılıklar bilimsel olarak kanıtlanmıştır.’ Bilirkişi raporu ile korunması gereken toprakların üzerine Organize Sanayi Bölgesi planlaması yapmanın davalı Bakanlığın 2009 yılında ilan ettiği Trakya Bölge Planına ne kadar çok sebeple aykırı olduğu da kanıtlamıştır. Kavacık köylülerine rağmen Kavacık köyüne ısrarla OSB kurmaya çalışanların bu bilimsel bilirkişi raporuna ve bilime saygı gereği, Kavacık köy halkının istemediği Karma OSB planlamasından vazgeçmelerini, daha fazla kamu parasını gereksizce harcamamalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.