BÜLENT SAYLAM

Daha önce Edirne İdare Mahkemesi ve Danıştay 6. Dairesi tarafından iki ayrı 'yürütmeyi durdurma' kararı çıkan bölge için bu kez de mahkeme, projenin 'iptali' kararını verdi. Köylülerin Avukatı Bülent Kaçar, devam eden 4 duruşmadan ilkinin sonuçlandığını, bu kararın köy yaşamının ve tarım topraklarının korunması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. 
“EDİRNE İDARE MAHKEMESİ KARARI İLE İPTAL EDİLMİŞTİR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaçar, şunları söyledi: “Uzunköprü Kavacık köylülerine rağmen, ısrarla köyümüzün dibine Karma OSB kurmak isteyenlerin yer seçiminin kesinleştirilmesi işlemi Edirne İdare Mahkemesinin kararı ile iptal edilmiştir. Bugüne kadar Kavacık köylülerinin itirazlarını dikkate almayanlar artık mahkemenin iptal kararı karşısında projeyi derhal iptal etmeleri gerekmektedir. Yargı kararını gecikmesizin uygulamak devlet kurumlarının baş görevidir.”

“HAZİNE ARAZİMİZ KAVACIK KÖYÜ’NE DERHAL GERİ VERİLMELİDİR”
Kaçar, açıklamasına şöyle devam etti:  “Hukuksuzluğu üç ayrı mahkeme kararı ve üç ayrı bilirkişi raporu ile ortaya çıkmış olan 200 dönümlük DSİ ormanını içeren kadim köy otlakiyemiz olan ve Karma OSB yönetimince Hazineden çok ucuza satın alanın iki ayrı Hazine arazimiz Kavacık Köyü’ne derhal geri verilmelidir. Çünkü OSB kurmak üzere alınan hazine arazilerinde başka bir tasarrufta bulunulamaz. Bilimsel raporlara, akademisyen ve uzman bilirkişilere inanmayanlar, bizlerin itirazlarına ‘Çalılık burası’ deyip değersizleştirmek isteyenlere Edirne İdare Mahkemesi, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi ve Danıştay 6. Dairesince gerekçeli yargısal kararlar ile gereken hukuk dersleri ayrıntılı olarak defalarca verilmiştir.”

“KARMA OSB PROJESİNİ 30 GÜN İÇİNDE İPTAL ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Kaçar, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bu ülkenin yurttaşları ve Kavacık halkı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını, Uzunköprü Karma OSB yönetimini ve Edirne Valiliğini,  Edirne İdare Mahkemesinin 2020/555 Esas 2021 / 2075 Karar sayılı İPTAL kararı gereği Uzunköprü Karma OSB projesini 30 gün içinde iptal etmeye çağırıyoruz. Hukuksuzlukta ve bilime aykırılıkta ısrar ederek kamu paralarının harcanmasına göz yumulamaz. Yer seçiminin dahi hukuksuz olduğu ortaya çıkan Karma OSB projesi için harcanan paraların kurum ve kuruluşlara kuruşuna kadar iade edilmesini istiyoruz. Tarım topraklarını, gıdayı korumayı, köyde yaşamı lafta değil özde yaşatmaya ve savunmaya Kavacık köylüleri olarak sonuna kadar devam edeceğiz.”