MEHMET AYTAÇ

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ile birlikte durum değerlendirme yapan Özlem Becan,  Uzunköprü Belediyesi olarak tüm imkânlarını seferber ettiklerini ve sahada olduklarını söyledi. Kriz masası oluşturarak tüm mağdur olan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Becan; “Fakat meteorolojiden aldığımız bilgiye göre yağış bugün (dün) daha da yoğun bir şekilde Uzunköprü’de etkili olacak. Biz yine önlemlerimizi aldık. Şu an arkamızda Ergene Ovası var. Toprak suya çoktan doydu. Bugün için de önlemlerimizi devam ettiriyoruz” dedi. Selin başladığı andan beri Millet İttifakı belediye başkanlarının kendilerini sürekli arayarak ekipman ve araç desteği için seferber olduklarını söyleyen Becan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti.

ÇAKIRLAR: “CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRİCİ”

Becan’dan sonra söz alan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Uzunköprü’de çok olağanüstü bir durumun yaşandığını belirterek; “Şu anda gözüken yaklaşık bir kilometrelik bir nehir yatağının denize döküldüğü, öbür tarafta asıl sıkıntının yaşandığı Kırkkavak Deresi’nde çok daha fazla. Çünkü yer dar ve daha sıkıntılı yer orası. Olağanüstü bir gayret sarf ediliyor. Bu arada vatandaşlarımızdan can kaybı olmaması da sevindirici. Diğer mağduriyetler öyle ya da böyle bir şekilde geçiştirilir. Millet İttifakı’nın belediye başkanlarının da civardaki belediye başkanlarının burada sayın başkanıma yardımcı olmaları çok sevindirici bir hadise. Önemli olan vatandaşlarımızın doğacak olan mağduriyetlerini bir an önce gidermek. Merkezi hükümeti ilgilendiren bir konu olan dere yataklarının çok iyi bakılması ve ıslah edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

GAYTANCIOĞLU: “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÖNLEM ALMAMIZ LAZIM”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise küresel iklim değişikliğinin böyle etiklerini görmeye başladıklarını vurguladı. Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Hep söylüyoruz, iklimler değişti. Buna göre önlemler alınması lazım. Buna göre fonlar, bütçeler ve planlar yapılması lazım. Yılı bitiriyoruz. Normalde kar yağışı olması lazım ama şiddetli bir şekilde yağmur yağıyor. Bugün daha da fazla olacağı düşünülüyor. Bir ay önce biz buradan geçerken bu kadar su yoktu. Şimdi su çoğaldı, daha da çoğalacak ama bereket sevindiğimiz nokta bir can kaybı yok. Uzunköprü Belediyemiz tam teşekkülü ile tüm birimleriyle afeti önlemek için çalışmalar yapıyor. Yurttaşlarımızı kurtardı. Devletimiz de burada.”

METREKARE BAŞINA 76.8 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Öte yandan Uzunköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamada 28-29 Aralık 2021 tarihlerinde iki gün boyunca sağanak yağmur yağdığı ve son 24 saatte metrekare başına 76,8 kg. yağış düştüğü bilgisi verildi. Metrekareye 50 kg. ve üzeri düşen yağışlar “afet” olarak değrlendiriliyor.