HABER MERKEZİ

Bölgesinde bir ilki daha gerçekleştirerek halk sağlığı adına kısa sürede dezenfekte tüneli imal eden Uzunköprü Belediyesi, üretilen ‘Dezenfeksiyon Koridoru’nu halkın yoğun olarak bulunduğu noktalarda kullanmayı hedefliyor.

Bu anlamda ilk olarak pazar yeri girişine kurulan ‘Dezenfeksiyon Koridoru’ içinden geçen insanların üzerlerindeki giysileri dezenfekte ederek steril hale gelmelerini sağlıyor. Korona virüsü tedbirleri kapsamında Ücretsiz dezenfektan dağıtımı, kent merkezlerine dezenfeksiyon istasyonları kurulması, işyerlerini kapatan ve işsiz kalan vatandaşlara gıda yardımı gibi birçok çalışma ile bölgede adından sıkça söz ettiren Uzunköprü Belediyesi, Belediye işçileri tarafından tasarlanarak, üretilen giysilerdeki bakterileri ve virüsü yok eden Dezenfeksiyon Koridoru’nu halkın kullanımına sundu.

Cihazın kullanıldığı noktada incelemelerde bulunan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan: “Korona virüs ile mücadele kapsamında Uzunköprü Belediyesi olarak her noktada olduğu gibi Pazar yerimizde de alınabilecek maksimum önlemi alıyoruz. Bu anlamda bugün Belediyemizin kendi imkânları ile ürettiği dezenfeksiyon koridoru vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına geliştirdiğimiz bir önlem. Bununla birlikte el dezenfekte istasyonlarımızın da şehir merkezimizdeki ve mahallelerdeki montajı tamamlandı. Ben cihazın üretiminde emeği geçen personelimiz başta olmak üzere özveri ile çalışan tüm personelimize teşekkür etmek istiyorum. Bu zor günlerde; imkânlar kısıtlı dahi olsa neler yapılabileceğini ortaya koymuş oldular” dedi.

Başkan Becan konuşmasının sonunda da: “Herkesin kişisel temizlik önlemlerini alması gerekiyor. Bu en az, yaptığımız çalışmalar ve aldığımız tedbirler kadar önemli. Bu zor günleri dayanışma ve yardımlaşma ile atlatacağız” ifadelerini kullandı.