HABER MERKEZİ

Uzunköprü Devlet Hastanesi tarafından koronavirüs şüphesi ile Edirne 1. Murat Devlet Hastanesine sevk edilen 80 yaşında bayan bir hastanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı bilgisine ulaşıldı.

Koronavirüs’ten uzak kalmak için İstanbul’dan ilçemize gelen hastanın temas grubuna dair hızlıca alınan izole edilme çalışmaları kapsamında; hastanın temas grubunda bulunan yakın çevresinden ilçe merkezi 8, ilçeye bağlı bir köyden 3 ve sağlık personelinden 2 kişi olmak üzere toplam 15 kişinin izole edilip gözetim altına alındığı öğrenildi.

YETKİLİLER KORONAVİRÜS VAKASINI DOĞRULADI

Uzunköprü’de tespit edilen koronavirüs vakasına dair haberin yayılmasından sonra yetkililer, Uzunköprü’de vaka görüldüğünü doğruladı.

Hastanın, Pazartesi günü İstanbul’dan Uzunköprü’ye bağlı bir köye kendi özel aracıyla geldiğini ifade eden yetkililer, vakanın kendi evinde izole bir şekilde bulunduğunu ve temas grubunun az olduğunu söyledi.

Koronavirüs’ün semptomlarını gösterdiğinde Uzunköprü Devlet Hastanesine gelen hastanın, izole bir şekilde Edirne 1. Murat Devlet Hastanesine sevk edildiği bilgisini veren yetkililer; hastanın temas grubunda bulunan yakın çevresinden ilçe merkezi 8, ilçemize bağlı bir köyden 3 ve sağlık personelinden 2 kişi olmak üzere toplam 15 kişinin izole edilip gözetim altına alındığı bilgisini doğruladı.

Kaynak: Uzunköprü Hür Gazete