<p style="margin-bottom:.0001pt"><span style="line-height:normal"><b><u><span style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Helvetica","sans-serif"">AYGÜL KONAR</span></span></u></b></span></p> <p style="margin-bottom:.0001pt"><span style="line-height:normal"><span style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Helvetica","sans-serif"">Geçtiğimiz Cumartesi günü alışveriş için pazara çıkan vatandaşlar, balık pazarına giderek balık aldı.</span></span></span></p> <p style="margin-bottom:.0001pt"><span style="line-height:normal"><span style="font-size:10.0pt"><span style="font-family:"Helvetica","sans-serif"">Bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için yedikleri gıdaya dikkat etmeye başlayan vatandaşlar, meyve ve sebzenin dışında, içerisinde omega 3 yağ asitlerini bulundurması nedeniyle balığı da tercih etmeye başladı. Balık Pazarı'ndaki tezgahlara ilgi göstermeye başlayan vatandaşlara balık satışı yapan esnaf, balığın içeriğinde bulundurduğu omega 3 yağ asitlerinin kötü kolesterol denilen LDL kolesterolü düşürücü etki göstererek kalp sağlığını koruduğu ve balığın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, kandaki yağ düzeyinin dengelenmesini sağladığını söyledi.</span></span></span></p>