Geçen Cuma günü, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü misafirhanesindeki odasında ölü bulunan araştırmacı yazar Oral Onur, 2 Kasım Cumartesi günü Edirne’de toprağa verildi.

84 yaşındaki Onur’un Cenaze törenine eşi Sunar Onur, oğlu Altay Onur, kızı Gülter Özcömert'in yanısıra Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve Onur’un yakınları katıldı.

Törende bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Oral hocayı çocukluğumdan beri tanırım. Allah rahmet eylesin dileklerimi sunuyorum, ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Edirne'nin tarihini, dokusunu çok iyi bilen ve günümüze taşıyan biriydi. Ondan çok faydalandık. Edirne'ye çok büyük katkıları oldu. Edirne bir değerini kaybetti. Hoca kalbimizde yaşayacak. Onu unutmayacağız. Her insan gibi, zamanı geldiğinde rahmetli oluyor. Hocanın cennette olacağını düşünüyorum" dedi.

Edirne'nin eski belediye başkanlarından olan Ecz. İbrahim Ay ise, "Derler ya insanı toprak çağırır diye O’nu toprak çağırmış Edirne'ye. Edirne aşığı, Edirne sevdalısı biri, 29 Ekim'de Edirne'ye gelip, Edirne'de ölmek, demek ki toprak çağırıyormuş. Edirne'ye yaptığı katkılar unutulmaz. İnsanız, bir gün hepimiz gideceğiz ama ne mutlu ki arkasında eser bırakarak gitmek, bu güzel bir olay. Ruhu şad olsun" diye konuştu.

Oral Onur'un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Edirne tarihini konu alan çok sayıda kitabı yayınlanan tarihçi ve yazar Oral Onur, geçen Pazartesi günü Edirne Valiliği’nin davetlisi olarak son 3 yıldır yaşadığı İstanbul’dan, Edirne’ye geldi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından tarihi Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda düzenlenen resepsiyona katılan Onur, gecenin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü misafirhanesine gitti. 1 Kasım 2013 Cuma günü saat 12.30 sıralarında misafirhanedeki odaları temizlemek için üçüncü kata çıkan temizlik görevlisi, Oral Onur’un kaldığı 220 numaralı odadan koku geldiğini duydu. Yedek anahtarla açılan odada Oral Onur’un yatağında hareketsiz yattığını gören misafirhane görevlileri polis ve ambulansa haber verdi. Yapılan incelemede evli ve 2 çocuk babası Oral Onur’un yaşamını yitirdiği belirlendi.