HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 16.00 sıralarında, Merhum Evren Bulut’un Asri Mezarlık’taki mezarı başında başlayan anma törenine, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Bulut ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Helvacıoğlu, 19, 20 ve 21. Dönem Milletvekili Merhum Evren Bulut’u kabri başında andıklarını ifade ederek, “Bölgemize büyük hizmetleri olmuş; kıymetli büyüğümüz 12 yıl önce aramızdan ayrıldı. Milletvekili kimliğinin yanında; çiftçilik, sporculuk, Trakya Birlik Başkanlığı gibi birçok görevde bulundu. Verimli ve kalıcı projelerle bölgemizin birçok alanda gelişmesine büyük katkıları oldu. Fevkalade önemli işlere imza attı. Kıymetli büyüğümüzün en büyük sevdası da hepinizin bildiği üzere ekip biçtiği vefalı dostu topraktı. Bu konuda çok çalıştı, çok emek sarf etti… Hamzadere, Çakmak Barajı ve tarımsal sulama hattı çalışmaları gibi çok önemli hizmetleri oldu. Trakya’nın her noktasına kantar kurarak çiftçilerimize çok büyük kolaylık sağladı. İleri görüşlüydü; daha henüz Edirne’nin kanalizasyonu yokken, köylerde; 90 kilometre kanalizasyon çalışmasını yaptırdı. Bilime ve teknolojiye önem verirdi. Yine 26 noktada toprak tahlil laboratuvarı kurdurdu. Yenilikçiydi; Türkiye’de ilk kez yamaç arazilerin sulanması işini başlattı. Bunun gibi daha nice sayamadığımız birçok hizmeti Edirne ve bölgemiz ile buluşturdu. Allah ondan razı olsun. O’nu her zaman; memleketini, bölgesini ve ülkesini seven bir büyüğümüz olarak hatırlayacağız. Evren Bulut büyüğümüzü saygı, sevgi ve hürmetle yad ediyoruz. Mekanı Cennet olsun. Kendisine bir kez daha rahmet diliyorum” dedi.

Keşan Belediyesi İmam Hatibi Ali Küçük tarafından duaların okunması ve Evren Bulut’un mezarına karanfil bırakılmasının ardından tören sonra erdi.