BÜLENT SAYLAM

İLK TÖREN GEMİCİ’NİN MEZARI BAŞINDA OLDU

Keşan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen tören, saat 12.00 sıralarında başladı ve Gemici’nin Asri Mezarlık’ta bulunan kabri başında gerçekleştirildi.

Törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Gemici Ailesi CHP Keşan İlçe Yönetimi, Belediye Meclis üyeleri ile Gemici’nin sevenleri katıldı. Törende ilk olarak Başkan Helvacıoğlu konuştu. Gemici’nin özgeçmişi hakkında bilgi veren Helvacıoğlu, “Bugün büyük başkanımız özlemle anacağımız Mehmet Gemici ağabeyimizin kabri başındayız. Allah gani gani rahmet eylesin. Yıllar geçtikçe önemi daha da artan sevgisi,  saygısının yaşadığımız. Ben onu yaşıyorum şahsen. Belediye başkanlığı nasip olduktan sonra Mehmet ağabeyin ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ne kadar gayretli ne kadar Keşan için neler yaptığını partili, partisiz Keşanlı hemşerileri adına ne kadar değer verdiğimizi bugün daha da anlıyorum. Sevilip sayılan bir belediye başkanıydı.  dedi.

ÖZTÜRK: ONU ÇOK ARIYOR VE ÖZLÜYORUZ

Daha sonra rahmetli başkan Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici, törene katılan herkese teşekkür etti. Lütfiye Gemici’den sonra CHP Keşan İlçe Başkanlığı adına da CHP’li belediye meclis üyesi Aladdin Öztürk söz aldı.

Öztürk, Gemici ile ilgili olarak, “Değerli Mehmet Gemici’yi kaybetmemizin üzerinden geçen onca yıla karşın, bu koca yürekli insanı, her geçen yıllarda artan bir özlemle anmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Kaybı sonrasında onu çok aradık, değerini bir o kadar daha çok anladık.

O hak, hukuk ve adalet çizgisinden çıkmadan Keşan'a ve Keşan halkına hizmet etmiş, yaşadığı çağın çok ötesinde bir başkandı. Görev süresi boyunca halkın içinden biri olarak, halkıyla bütünleşmiş, işçisinden emeklisine, yaşlısından gencine herkesin ihtiyacına cevap verecek, ömürlü çözümler ve kazanımlar üretmiştir. Halkçı, Kamucu ve sosyal belediyecilik dönemi yaşamış olan bizler, önceliği halka hizmet olan Belediyenin, bir şirket mantığıyla yönetilmesini, elbette ki onaylamıyoruz.

Değerli dostlar, Mehmet Gemici kimimizin kardeşi, kimimizin oğlu, kimimizin arkadaşıydı. Çok insanın hayatına olumlu dokunuşları olmuş, yüreklerde derin izler bırakmıştır. Benimse, önceleri ağabeyimdi, sonra başkanım, sonrasında siyasi yoldaşım oldu. İlçe Başkan'ım, ‘benim adıma Mehmet Gemici'nin anmasına katılıp, konuşma yapar mısın?’ dediğinde ‘elbette yaparım’ dedim. İnanın, iki gündür sevgili Mehmet Gemici ile yaşadığım onca anı bir film şeridi gibi gözümün önünden akıp gidiyor. Biliyorum ki, ne söylesem eksik kalacak. Ben sizlere Koca yürekli Başkan'ı iki cümle ile anlatamam. Ancak şunu bilmelisiniz ki "hayatı anlamlı kılan bir davanın içinde bitiren bir ömürdür" Gemici, devrin daim olsun, ışıklar yoldaşın olsun sevgili Koca Yürekli Başkan'ım....

Onu çok arıyor ve özlüyoruz. Sevenlerin, mücadele arkadaşların” şeklinde konuştuktan sonra katılımcılara teşekkür etti.

İmam Nail Arslan tarafından dualar okunmasının ardından, katılımcılar Gemici’nin kabrine ellerindeki karanfilleri bıraktılar ve anma töreni böylece sona erdi.

İKİNCİ TÖREN EKER’İN KABRİ BAŞINDA OLDU

İkinci tören Belediye Meclis üyesi İsmail Eker’in kabri başında gerçekleştirildi. Törene Eker Ailesi CHP Keşan İlçe Yönetimi, Belediye Meclis üyeleri ile Eker’in sevenleri katıldı. Törende ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu konuştu. İsmail Eker’in özgeçmişi hakkında bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, “Yine bir büyüğümüzün kabri başındayız. Her konuştuğu ders niteliğinde, disiplinli, çok değerli büyüğümüzün kaybının acısını hep beraber yaşıyoruz. İsmail ağabeyimiz başkanlık tadında belediyede görev yaptı. Ben o günleri çok yakından takip etmiştim. Kıymetli Mehmet Özcan abimizin sağ kolu değildi adeta kendisiydi. Beraber yola çıkan bu ağabeyimizin görev başında hayatını kaybetmesi Keşan’ı, bizleri, ailesinin o gün de üzmüştü bugün de aynı şekilde üzüntümüz aynı devam ediyor. Üzüntümüz bu kalabalığı gördükçe hafifliyor. Saygıdeğer katılımcılar bugün iki üzüntüyü iki acıyı beraber yaşıyoruz. İsmail ağabeyimizin nur içinde yatmasını yaptığı hizmetlerden dolayı da kendisine şükranlarımızı iletiyoruz. Saygı, sevgi ve özlemle kendisini bir kez daha anıyorum. Allah gani gani rahmet eylesin.” dedi.

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından İsmail Eker’in oğlu Ahmet Emre Eker, anma törenine katılan herkese teşekkür etti.

İmam Nail Arslan tarafından dualar okunmasının ardından, katılımcılar Gemici’nin kabrine ellerindeki karanfilleri bıraktılar ve anma töreni böylece sona erdi.