Sonbaharın bitip, kış mevsiminin başladığı şu günlerde, havaların soğumasıyla birlikte, kış aylarına özgü yiyecek ve içeceklerine olan ilgi ve talep arttı.

Çayın yerine adaçayı ve ıhlamur gibi içecekleri tercih eden vatandaşlar, bir yandan da hasta olmamak için nane limonu da içecekler arasından eksik etmiyor.

Ihlamur ve adaçayını; taze, kurutulmuş ve bitkisel çay formunda bulmak mümkün. Hatta ayvalı ıhlamur çeşitleri de en revaçta olanlar arasında yer alıyor.

Keşan’daki kahvehane, pastane kafeteryalarda ise sıcacık sahlep ve kışın vazgeçilmezi boza satışları ise oldukça arttı. Bardak ve fincanda, değişik fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunulan sahlepler, soğuk günlerde, içini ısıtmak isteyenlerin ilk tercihleri oluyor. Şu sıralar revaçta olan bir başka kış içeceği de boza. Bilinen en eski Türk içeceklerinden biri olan ve geleneksel Türk damak zevkini yansıtan bozayı, pastane vitrinleriyle kafeterya ve market reyonlarında gören vatandaşlar, fırsatı kaçırmıyor. Bozayla soğuk havaya karşı direnç gösteren vatandaşlar, bu lezzetle sonbahara tatlı bir başlangıç yapıyor.

Kış içecekleri deyince, yani soğuk gün ve gecelerin, ayrılmaz ikilisi olan tahin ile pekmezden de bahsetmeden olmaz. Vatandaşlar, kışın soğuğuna, tahin ve pekmez yiyerek dirençlerini artırabiliyor. Son olarak da helva, daha çok soğuğa karşı, insan vücudunun direncini artırmak amacıyla tüketiliyor.

Uzmanlar, insanı soğuğa karşı en iyi koruyan besinin helva olduğuna dikkat çekerken, bol bol tüketilmesini de öneriyor.

Bu günlerde Keşan’da, pazar, bakkal, market ve zincir marketlerde onlarca çeşit ve farklı fiyatlarla tüketicinin beğenisine sunulan helvalar, rağbet görüyor.