Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklamada önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde muhtar adayı olmayı düşünenlere bazı tavsiyelerde bulunarak, bu işin parası için değil, hizmet aşkıyla yapılabileceğini söyledi. İşlek,Muhtarlığa parasal yönden bazı beklentiler için talip olan insanlara ben aklını peynir ekmekle yemiş derim” diye konuştu.

MUHTAR KENDİNİ MAHALLESİNE ADAMALI

Edirne Valiliği’nin muhtarların vatandaşlara hazırladıkları evraklar için verdiği ve evrak başına 3 lira olan bir tarife olduğunu ancak bu parayı çok zaman talep etmediklerini ve ayda 420 lira maaş aldıklarını da kaydeden İşlek,”Muhtar adayı olmak isteyen insanın her şeyden önce kendini yaşadığı bölgeye adaması gerekir. Ben mahallemde yaşayan insanlarıma yardımcı olacağım, sorunlarını çözeceğim demesi gerekir. Bir süre önce muhtar maaşlarının artacağı yönünde kararlar alındığı açıklandı. Ben şahsen bunun gerçekleşeceğine inanmıyorum. Çünkü buna benzer bir durum bir önceki seçim döneminde de yaratılmış ancak daha sonra uyutulmuştu” dedi.

BİRAZCIK SAYGI BEKLİYORUZ

Muhtarların yaptıkları bu çalışmanın ve özverinin karşılığında vatandaşlardan tek bir şey beklediğini bunun da birazcık ta olsa saygı duyulması olduğunu da belirten İşlek,Maalesef bu konuda özellikle köy muhtarlarımız çok zor durumda. Köylerdeki vatandaşlarımız muhtarlarını ayakçı gibi görüyor. Bu muhtar arkadaşlarımız <sen bu işi yapacaksın, alacaksın, götüreceksin< şeklinde muamelelere maruz kalıyorlar.  Muhtarlık devletin vatandaşları ile diyalog kurduğu ilk yer ilk basamak olması nedeniyle oldukça saygın bir iş ama bakıyorsunuz her yerde hatta protokolde bile hiçbir yeri yok. Yani zurnanın zırt deliği” diye konuştu.

MUHTAR SİYASİ AYRIM YAPMAMALI

Bu dönem Keşan mahalle muhtarları olarak tam bir birlik ve beraberlik içinde hizmet ürettiklerini ve her zaman birbirlerine yardım ve destek verdiklerini de kaydeden İşlek, muhtarların kişisel olarak siyasetin içinde olabileceklerini ancak hizmeti üretirken vatandaşlar arasında asla siyasi ayrım yapmamaları gerektiğine de dikkat çekti.