Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dün yapılan toplantısında, vatandaşlardan gelen taleplerin yanısıra önümüzdeki perşembe günü başlayacak olan Ramazan Bayramı yardımları da görüşülerek karara bağlandı.

PARA YARDIMI, MERKEZ MAHALLELERDE

YAŞAYANLARA YAPILACAK

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 10.30’da başlayan toplantıda 941 dosya görüşülerek karara bağlandı. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yardıma muhtaç ve ilçe merkezinde yaşayan 800 aileye 100’er lira yardımda bulunulması kararlaştırıldı.

Toplantının ardından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Merkez Mahalle Muhtarları koordinasyonu ile tespit edilen ihtiyaç sahibi 800 aileye Ramazan Ayı yardımı yapılacağı” bildirildi.

BAKANLIKTAN 76 BİN LİRA GELDİ

Bayram yardımının, bu bayram sadece ilçe merkez mahallelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağı, köylere ise Kurban Bayramı’nda verilmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden 76 bin 100 lira gönderildiği, buna vakıf bütçesinden 3 bin 900 TL ilave edilerek toplam 80 bin liranın her ihtiyaç sahibi vatandaşa 100 TL olmak üzerek 800 kişiye dağıtılacağı bildirildi.

Bu arada,,yardımlarla ilgili olarak tanzim edilen ödeme cetvellerinin ilgili banka şubesine gönderildiği, ihtiyaç sahibi vatandaşların planlanan süreçte paralarını alabilecekleri de kaydedildi.

73 MUHTAÇ ASKER AİLESİ YARDIMI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Dükü vakıf toplantısında ayrıca, 44 Nakdi Para Yardımı başvurusu, 73 Muhtaç Asker Ailesi yardımı, 4 Özürlü Aylığı başvurusu, 3 Yaşlılık Aylığı başvurusu ve 17 Genel Sağlık Sigortası dosyası da görüşülerek karara bağlandı.