Deniz Mutlu 

Keşan’da 3 yıldır çalışan 30 yıllık ayakkabı boyacısı
Yaşar Agip, “Birçok kişinin beğenmediği ayakkabı boyacılığı, bana çocuklarımı yetiştirme şansı verdi. Boyacılıktan kazandığım, çocuklarımı ve torunumu okutmamı sağlıyor.” dedi.

Kendisini birçok kişinin < Boyacı Ragıp Dede> olarak tanıdığını kaydeden Agip, Keşan Belediye pasajının girişinde boya sandığı ile her gün işbaşı yapıyor.  Agip, Keşan’ın birçok ünlü simasını da boya teknesi sayesinde gördüğünü ve birkaçı ile de tanıştığını belirtiyor.

“HERKES ALINTERİ İLE ÇALIŞMALI”
Haram ile bir yere varılmayacağını söyleyen Agip, hayat hikâyesini şöyle anlattı: “Evimiz kira, hayat şartları çok zor olmasına rağmen mücadeleme bir an bile ara vermedim. Çocuklarıma haram lokma yedirmedim çok şükür. Çocuklarım büyüdü. 3 yıldan bu yana Keşan Belediyesi girişinde ayakkabı boyacılığı yapmaya devam ediyorum. Çalışmam gerekiyor. Bu yaşıma rağmen kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK DİYE BİR ŞEY YOK, İŞ BEĞENMEZLİK VAR”
Günde en az 10 saat mesai yapan Yaşar Agip, sözlerine şöyle devam etti: “Her işin başı ciddiyet ve azimdir. Ben işimi ciddiye alıyorum ve şükürler olsun ki geçimimi bu işten sağlıyorum. Yıllardır aynı yere tezgah açıyorum ve sabit müşterilerim var. Türkiye'de işsizlik diye bir şey yok, iş beğenmezlik var. Gördüğünüz gibi elime tezgahı alıp ayakkabı boyayarak ailemi geçindirmeyi başarabiliyorum. Ben yoklukla mücadele ederim, fakat hiçbir zaman karamsarlıkla mücadele edemem. Hayattan beklentilerim var ve bu düşünceyle hayata tutunmayı başarıyorum.”

GÜNLÜK 16 TL KAZANIYOR

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı Türkiye'de zor şartlarda çalıştığını söyleyen Agip, sabahın ilk ışıklarında açtığı boya sandığından kazandığı paranın kendisine yettiğinin altını çizdi. Haline şükrettiğini belirten Agip, “Günde 7-8 ayakkabı boyuyorum, ortalama 16 lira kazanıyorum. Artık boyacılık yaptığım bölgede çoğu kişiyi tanıyorum. Kimler geliyor kimler. Gelen herkesle samimi olduk. Arkadaşlığımız pekişti. Herkes beni burda Yaşar dede olarak bilir. Belediye çalışanlarından tutun, Keşan’ın tanınmış esnafına kadar birçok kişi benim boyacı teknemde ayakkabılarını boyatırlar.” dedi.