18 kişilik kadro ile İpsala'ya gelen National Geographic ekibi, Keşan Haytap Temsilcisi Tülay Kahveci ve Trakya Koordinatörü Ege Sakin, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ve belediye personeli ile birlikte bakımevine gittiler. 

Yanlarında köpekler için yiyecek getiren National Geographic ekibi, bakımevindeki köpekleri beslediler, onlarla oyunlar oynadılar. 
Bakımevinin fiziki şartlarının kötü olmasına rağmen belediyenin çözüm odaklı ve gönüllülerle işbirliği içindeki yaklaşımı ile el birliği ile şartların düzeltilebileceği hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, sivil toplum kuruluşları ve kurumların işbirliği içinde gerçekleştirilebilecek çevre ve hayvan hakları konulu projeler hakkında konuşuldu. 
National Geographic ekibi, bakımevinde bir sürpriz ile de karşılaştı; doğum yapan bir köpeğin yavruları herkesin ilgi odağı oldu. 
Bakımevinde bebekli anneler için bir bölüm olmadığından kalabalık bölmede doğrum yapmak zorunda kalan anne köpek ve yavruları, National Geographic ekibinin hediyesi llinik binasına alındı ve klinik binası kullanıma açılmış oldu. 
Haytap ekibinin İpsala'da karşılarına çıkan ve ekip tarafından Haytap yaşam aracına alınarak bakımevine getirilen ileri düzeyde uyuzu olan ve kaza geçirdiği anlaşılan yaralı köpeğin durumu tüm ekipte üzüntü yarattı. Yaralı köpeğe ilk müdahalesi yapıldı, karnı doyuruldu ve dinlenmeye alındı. 
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de Haytap temsilcileri ve National Geographic Türkiye ekibi ile Bakımevinde incelemede bulunup eksiklikleri tespit etti. 
Bakımevi alanına anne ve yavrular için ayrı bir bölüm, uyuzlu hayvanların tedavisi için ayrı bölüm yapılması, etrafın tel örgü ile çevrilip güvenlik içine alınması, bölmelerdeki tel ve demirlerin yenilenmesi, konteyner içine su ve elektrik bağlanması konularında görüş birliğine varıldı ve en kısa sürede yapılmaları kararlaştırıldı. 
Bununla birlikte 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Haftasında İpsala'da uluslararası bir etkinlik yapılması yönünde çalışmalara başlanması kararlaştırıldı. 
Daha sonra, National Geographic ve Haytap ekipleri İpsala Bakımevi personeline ve Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’e teşekkür ederek ipsala'dan ayrıldı.