Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Yağmur Suyu projesi çalışmaları nedeniyle Anafartalar Caddesi’nde meydana gelen bozulmaların en geç Kurban Bayramı’na kadar düzeltileceğini söyledi.

 

PROGRAMIMIZI YAPTIK

 

Özcan, “Anafartalar Caddesi’nde Kurban Bayramı’na kadar asfaltlama çalışmaları bitecek. Şu anda bu güzergahta ızgaralar döşeniyor. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz burada asfalt çalışmasını başlatacağız.  Projeyle ilgili kazı çalışmalarımız önümüzdeki Kasım ayına kadar devam edecek. Hedefimiz Anafartalar Caddesi’nde caminin oraya kadar gelmek. Aşağıdan gelen kolektör hattını da Tugay Kantini’nin önüne kadar getirmeyi amaçlıyoruz.  Programımızı yaptık, vatandaşa rahatsızlık veriyoruz ama mecburuz yapmaya. Bu işi mümkün olduğu kadar vatandaşlarımıza az rahatsızlık vererek bitirmek istiyoruz” dedi.

ATIK SU ARITMA PROJESİ’NDE YER TESLİMİNE SAYILI GÜNLER KALDI

 

Açıklamasına, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Atık Su Arıtma projesi hakkında bilgi vererek devam eden Özcan, 2011 yılında DSİ ile Ergene Havzası Kurtarma Operasyonu kapsamında bir protokol imzaladıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Su ve Orman Bakanlığı bu konuda yetkiliydi. Bakanlık tarafından Keşan dahil 12 yerleşim yerine atık su arıtma tesislerini yapacaklar ve işler vaziyette belediyelere teslim edecekler. 30 yılda da geri ödenecek. Bizim projemizin 10 milyon TL’ye yakın bedeli var. Protokolümüzde arıtma tesisine kadar olan kanalların imalatı belediyelere aitti. Keşan Belediyesi olarak bu işi bitirdik. Daha once İlbank’a çizdirdiğimiz proje 2012 Kasım ayında teslim edildi. Biz de DSİ’ye verdik. Projeyi İTÜ’deki danışmanlarımıza incelettik. İlbank’ın projesinin demode olduğu görüşüne sahip olduk.  Daha sonra yeniden proje ihalesi yapıldı. Bu nedenle süre uzadı. Şu anda ihalesi yapıldı. Bayram sonu itibarıyla yer teslimi aşamasına gelmiş oluruz. Dolayısıyla en büyük çevre sorunlarımızdan birini de halletmiş olacak”

HAVA KİRLİLİĞİNDEN KURTULMAK İÇİN DOĞAL GAZA GEÇMEMİZ GEREKİYOR

 

Basın mensuplarının “Bu yıl hava kirliliği ile ilgili bir önlem aldınız mı?” sorusunu da yanıtlayan Özcan,  “Burada Trakya kömürünü kullandığımız sürece ne yaparsak yapalım bazı şeylerin önüne geçemiyoruz. Esas olan doğalgaza geçmemiz. Ama doğalgaz ile ilgili süreci hep beraber yaşadık. En son elektrik abonesinin %60’ı para yatırırsa dendi; şu anda 25-30 kişi para yatırdı. Umarım Ekim ayında istenilen rakama ulaşırız.”