Keşan’da bir iş merkezinde çay ocağı işleten Metin Kaya, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle, ücretsiz olarak100 adet çay dağıttı.

1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olmasına rağmen, dünyanın pek çok bölgesinde masum insanların gözyaşının aktığını vurgulayan Kaya, son dönemlerde artan savaş çığlıkları nedeniyle böyle bir tepki göstermek istediğini kaydetti.

Herkesin bir şekilde elinden geleni yapması gerektiğini savunan Metin Kaya, “Elimden çay dağıtarak tepki vermek geliyor. Çay verdiğim herkese bunun nedenini anlatıp dikkatlerini çekiyorum. Dünya barışına ben de bu şekilde katkı veriyorum. Elimden başka bir şey gelirse öyle de katkı vermeye hazırım.” dedi.

Ailesinin 5 nesilden beri çay ocağı işlettiğini dile getiren Kaya, 100 adet çay dağıtmasının son dönemlerde yaşanan olaylara bir tepki olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Dünyanın hakim güçleri, isteseler dünyanın pek çok bölgesindeki kanı, gözyaşını ve insanlık adına utanılacak vahşilikleri önleyebilirler. Ancak çıkarları uğruna bir taraftan katliamları desteklerken, diğer taraftan seyirci kalmaktan da geri kalmazlar. Dünyada barışın kıymetini hatırlatmak adına kutladığımız dünya barış gününde ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyanın barışa katkı vermesi gerekir.

1 Eylül’de kendisinin yapabileceği en güzel tepkiyi verdiğini söyleyen Metin Kaya, “Coğrafyamızda Mısır, Suriye, Libya, Gazze, Lübnan, Irak ve daha nice bölge kan ve gözyaşı içinde hayatını sürdürmeye çalışan insanlarla dolu ve yeni bir savaş daha kapımızda. Biz ise 1 Eylül Dünya Barışını kutluyoruz. Dünyada barış yok ki kutluyoruz. Herkes bir şekilde katkı versin. Savaşlar bitsin. Ondan sonra bu günü doya doya kutlayalım. Tabiî ki kutlayalım ama biraz da tepki verelim. Biz burada bu günü kutlarken yanıbaşımızdaki ülkelerde barış yoksa bir anlam ifade etmiyor. Adı üzerinde Dünya Barış günü.” şeklinde konuştu.

Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Irk, dil, din ayrımı gözetmeksizin, bir arada ve kardeşçe yaşama arzusunun bir gün bu savaşlara son vermesi umuduyla, savaşların bittiği, hoşgörü, saygı ve sevginin egemen olduğu bir dünya özlemiyle 1 Eylül Dünya Barış gününüz kutlu olsun.”