Keşan’da ikamet eden Önder Öztürk, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, emekli yaşı ve askerlikte geçen süre ile ilgili kanunun mağduriyet yarattığını ileri sürdü.

Kendisi ve ailesinin 2 yıl boyunca sağlık sigortasından yaralanamayacağını belirten Öztürk, bu yasanın birçok kişiyi mağdur ettiğini söyledi.

“ASKERLİK PRİMİMİ ÖDEMEK İSTİYORUM, ÖDEYEMİYORUM”

Önder Öztürk, yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapmasını beklediklerini dile getirerek, şunları söyledi: “1985 yılında sigortalı oldum. Askerlik nedeniyle işi bıraktım. Askerden geldikten sonra ödemeler devam etti. Şu an ödemeler dolmak üzere, ağustos ayında bitecek. Ödeme bittikten sonra bir yaş sorunu var. Şu an 47 yaşındayım. 49 yaşına kadar beklemek zorundayız. Askerden geldikten sonra işe girip de sigortalı olanlar askerliğini satın alabiliyor. Askere gitmeden önce işe girip sigortalı olanlar askerliğini satın alamıyor. Ben bu yasanın çok saçma olduğunu düşünüyorum. İlgili makamların bu konuyla ilgili bir çalışma yapmaları gerektiği kanısındayım.”

“SAĞLIK SİGORTASINDAN YARARLANAMIYORUZ”

Emekli olmak için 2 yılı olduğunun altını çizen Öztürk, bu 2 yıl boyunca SGK’nın uygulamasından dolayı sağlık sigortasından yararlanamadıklarını belirterek, “Bir de sağlıktan yararlanamıyoruz.  Geri ödemeler, prim ödemesi bitti. Yaşı beklememiz gerekiyor. Ağustos ayında ödeme bitiyor. Ağustos ayından sonra sağlıktan yararlanamıyorsun. Bakmakla yükümlü olduğum eşim ve 2 tane kızım var. Bu durumda onlar da sağlıktan yaralanamıyor. Bana göre bu yasa saçma geliyor. Mağduriyet yaşıyoruz. İlgililerin bu konuyla ilgili çalışmalarını bekliyoruz. Bu yasaya göre paramızla ilaç alıp muayene olacağız.” dedi.