<span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına seyir etmesiyle birlikte Keşan’da yılan balığı tezgâhlara çıktı. Tatlı ve tuzlu su karışımında Üzmene Gölleri’nde yaşayan yılan balıkları bugünlerde bol miktarda çıkıyor. Balık işletmesi sahibi </span><b style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Celil Adak</b><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">, yaptığı açıklamada, yılan balıklarını, derilerini soyarak sattıklarını kilo fiyatının 30 lira olduğunu belirtti. Yılan balığının protein değerinin çok yüksek olduğunu ifade eden </span><b style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Adak</b><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">, balığın ızgarasının daha lezzetli olduğunu kaydetti.</span> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><b><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">YILAN BALIĞI IZGARASI MEŞHUR<i> </i></span></b><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family: "Times New Roman""><br /> Yılan Balığı’nın yenmesi için mutlaka ızgara yapılması tavsiye ediliyor. Avrupa sofralarının birinci sınıf mezesi olan Yılan Balığı’nın yılda en az bir kez yenmesi tavsiye ediliyor. Yüksek kalori besin maddesi içeren Yılan Balığı’nın her derde deva olduğu da söyleniyor. Doğal ortamda yetişen Enez’in meşhur Yılan balıkları, diğer bölgelere göre daha lezzetli olduğu biliniyor.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman""> </span></p>