TREDAŞ abone güncelleme işlemi yapıyor. Sahibi ölen abonelerin varislerinden biri bu işlem için başvurduğunda 85 liraya yakın bir ücret talep ediliyor. İşlemini yaptırandan bu para tahsil ediliyor.

Açılan yeni abonelik yok. Mevcut faal ve sorunsuz bir abone var. Ki ilk kez açıldığı zaman abonelik için bir ücret alınmıştır. Halk arasında bunun adı depositodur. Hal böyle iken sahip değişikliği işlemi yapılırken kurum bu 85 liranın ne kadarını harcayacaktır? Bu kadar basit bir işlem için bu rakam çok büyük değil mi?

Bir koyundan iki deri alınır mı? Yapılan bu uygulama hangi insafla, hangi mantıkla bağdaşır? Devralan kişi 45 gün sonra ölse bir 85 lira daha onun varisleri de verecek. Ne ala memleket.

Sahipsiz yığınlar, tepkisiz toplum. Soru işaretini unutmuş bir insan topluluğu. Bu konuda soru soran yok. Bin kişide 85 bin. 10 bin kişide 1 trilyona yakın para. Kurumun kasasına.

Ödenmemiş faturaların faizi mi? Ekstra hizmet bedeli mi? Elektrikler bundan sonra kesilmeyecek mi? Elektrikler kesildiğinde zarar gören elektrikli ev aletlerinin sorumlusu kim?

Sonuç olarak ortada bir keyfiyet, yanlış bir uygulama var. Kim buna dur diyecektir? Bu uygulamanın üzerine kim gidecektir?

Nasıl bir devlet babadır? İnsanlardan bir koyundan iki deri alınması uygulaması karşısında evlatlarından yana tavır almaz. Devlet babalık özelliğini terk mi etmiştir?

Bu uygulama karşısında insanların seslerini yükseltmeleri gerekir. Eğer güncelleme işlemi yapılmazsa yaptırımdan bahsediliyor.

85 lira ile adam çocuklarına bayramlık alacak. Bu durumda düşünceli. Çağdaş ülkelerde insanların elektrik ve sularının kesilmesi insan hakları ihlali sayılıyor. Bizde abonelik güncellemesi ile insanların ceplerine müdahale ediliyor. Var eşeği sudan geçir.