Trakya Turizm Rotası, Trakya Kalkınma Ajansının desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Üniversiteleri, Belediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneğini bir araya getirerek Trakya turizm platformunun bir ürünü olarak ortaya çıktı. Böylece kurumlar arasında bölgesel düzeyde birliktelik sağlanarak Trakya Bölgesi için bütünleşik bir tanıtım stratejisinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Proje, Trakya Bölgesi’nin doğa sporlarına yatkın bir coğrafi yapısının bulunması, inanç turizmine katkıda bulunacak ibadet alanları ve mekanlarına sahip olması ayrıca lezzetli yemekleri, bağ ürünleri ve saklı kalan doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılabilmesi için Trakya Bölgesi’nin inanç, tarih, doğa ve gastronomi rotalarının oluşturulmasını kapsıyor.
Çalışmaları Gavia Works ve Dada İstanbul tarafından üstlenilen proje; doğa, gastronomi, inanç ve tarih olmak üzere 4 ana turizm rotası ile ele alınıyor. Proje ortaklarınca tespit edilmesi ve rotalama işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle elde edilecek rota haritaları, mobil uygulama ve internet sitesindeki bilgiler sayesinde Trakya bölgesinde potansiyel yatırımlar için girişimcilere ön bilgi sağlanacak. Ayrıca, proje ile birlikte bölgede yaşayan halkın, seyahat acentalarının ve yerli-yabancı turistlerin bölge turizmine yönelik farkındalıklarının arttırılması, bölgenin önemli bir çekim merkezi olması ve Trakya’daki gezi programlarının daha kolay ve hızlı bir şeklide oluşturulması amaçlanıyor.