HABER MERKEZİ

Baygın halde hastaneye kaldırılan kişi tedaviye alınırken, kentte su baskınları yaşandı, vatandaşlar mahsur kaldı.
Edirne'de saat 19.30 sıralarında aniden bastıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 33 derece olduğu kentte, şiddetli rüzgarın ardından gelen dolu yağışı ve gök gürültülü sağanak kısa sürede etkili oldu. Nişancıpaşa Mahallesi Çokalca Cami Sokak üzerinde yolda yürüyen bir kişi sele kapıldı. Sel sularıyla sürüklene kişi bir apartmanın doğalgaz borusuna tutunup bir süre bu halde kaldı. Daha sonra ellerini bırakan ve sel sularıyla sürüklenen kişi, gören vatandaşlar tarafından kurtarılarak, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Baygın halde olan kişi, tedavi altına alındı.
AĞAÇLAR DEVRİLDİ, EVLERİ SU BASTI, YOLLAR KAPANDI
Edirne'de yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak ve yer yer dolu yağışı hayatı felç etti. Fırtına ağaçları, devirdi şiddetli yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi, evleri su bastı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara sığınırken, çok sayıda kişi evleri ve işyerlerinde mahsur kaldı. Sokak ve caddelerin suyla kaplandığı bölgelerde ise araçlar mahsur kaldı, bu caddeler ile bazı köy yolları ise tedbir amaçlı kapatıldı. Barutluk Mahallesi’nde bulunan bazı evlerinde su bastığı görüldü. Vatandaş kendi imkanları ile su boşaltma çalışmaları yaparken belediye ekipleri de su dolu evlerde boşaltma çalışmaları başlattı.

AZAD'IN DURUMU KRİTİK
Öte yandan Edirne'de sel sularına kapılıp tutunduğu doğalgaz borusundan elektrik çarpması sonucu ağır yaralanan Azad Yapşıklı'nın (14) Edirne 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Tedavisi süren Yapşıklı'nın durumunun kritik olduğu öğrenildi.