HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saros TV internet platformu üzerinden haftada üç gün yapılan canlı yayında Bülent Saylam ve Mehmet Aytaç, Keşan ve bölge gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

Dün gerçekleştirilen haftanın son programında, Keşan’daki muhalefet partisi temsilcilerinin, Keşan’ın sorunlarıyla ilgili sessiz kalması, Eğitim-İş Keşan Temsilcisi Erol Yazla’nın sosyal medya üzerinden yaptığı “eğitim kurumlarındaki atamalar ile ilgili siyasi iktidarı ve buna seyirci kalan muhalefeti suçlayan” çıkışı, Sarıcaali başta olmak üzere İpsala ve Meriç köylerindeki yaşanan dolu felaketinin ardından çeltik üreticilerinin durumu başta olmak üzere gündeme dair başlıklar değerlendirildi.

“KONU TAKİBİ YAPMIYORUZ”

Keşan gündeminde olan birçok sorunun yazılıp konuşulduğunu ancak muhalefet partilerinin temsilcilerinin, bunlarla ilgili bir açıklama yapmadığını söyleyen Mehmet Aytaç, “Biz, muhalefet için de muhalefetlik yapıyoruz. Keşan’da birçok konuyu yazdık, konuştuk ama kimseden bir açıklama gelmiyor. Konuların takibi yapılmıyor. Muhalefet çok sessiz” değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Bülent Saylam ise muhalefetin sessizliğine en sonunda Keşan Eğitim-İş Temsilcisi Erol Yazla’nın, bir sosyal medya paylaşımıyla tepki gösterdiğini hatırlatarak; “Enteresan bir şekilde sessizlik devam ediyor. Kimseden hiç açıklama gelmiyor. Meşhur Kuzuların Sessizliği filmini kıskandıracak sessizlik var” dedi.

“TEKEL MEDYANI’NIN İSMİ DEĞİŞTİRİLİRKEN 3’TE 2 ÇOĞUNLUK SAĞLANMADI”

İlgiyle izlenen programın devamında Bülent Saylam, Belediye Kanunu’nun 81. maddesini hatırlatarak, daha önce Keşan Belediye Meclisi tarafından 13’e 12 oy kararıyla ismi Alsparlan Türkeş Meydanı olarak değiştirilen Tekel Medyanı konusuna değindi. Kanuna göre mevcut meydan veya cadde ismi değiştirilirken, meclis çoğunluğunun 3’te 2’nin olması gerektiğini ifade eden Saylam; “2020 yılının mart ayındaki meclis toplantısında 13’e 12 oy oranıyla Tekel Meydanı’nın ismi değiştirildi. Ama kanuna göre 3’te 2 çoğunluk gerekiyordu. Bunu yeni öğrendik. Bu bilinmiyor muydu? Şimdi ne olacak?” şeklinde konuştu.

“SARICAALİ ÇİFTÇİSİN KÜÇÜMSÜYOR MUYUZ?”

Programı izleyenlerin görüş ve önerilerinin de dile getirildiği programda, Sarıcaali köyü başta olmak üzere İpsala ve Meriç’in köylerinde hafta başı yaşanan dolu olayı ve burada üretim yapan çeltik çiftçilerinin uğradığı zararlar konuşuldu. Keşan, İpsala ve Enez’in, her platformda bir arada olduğu vurgusu yapılmasına rağmen, Keşan’daki tarım ve ziraat kurumlarının, Sarıcaali Köyü çiftçilerini yalnız bıraktıklarını düşündüğünü ifade eden Aytaç; “Acaba buradaki çiftçilerin üretimini küçümsüyor muyuz? İyi günde beraberiz, kötü günde neredeyiz?” diyerek düşüncelerini paylaştı. Tarlasına sigorta yaptırmayan çiftçilerin durumuna da değinen Aytaç; “Bence tarlanın sigortası devlettir. Önümüze yiyeceği getiren çiftçiler ve üreticilerdir. Bunun sigortası olmaz, sigorta devlet olmalı. Bir sistem kurulmalı” dedi.

Binlerce izleme oranına ulaşan programın yeni bölümü, 18 Ekim Pazartesi günü 10:30’da başlayacak ve Medya Keşan Facebook sayfası üzerinden takip edilebilecek.