<span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılında uygulamaya başladığı </span><i style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">“Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemi Projesi”</i><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;"> kapsamındaki bölge toplantısı, 3 Eylül 2013 Salı günü Edirne’de yapılacak.</span> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">Saat 14.00’te, Edirne Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda başlayacağı bildirilen toplantı ile ilgili olarak bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü <b>Gökhan Kıyım</b>, toplantıda, <i>“Trakya Bölgesi’ne Uygun Nasıl Bir Buğday?”</i> konusunun konuşulacağını söyledi. Toplantıya; ilçe müdürleri, müdürlüklerde konu ile ilgili teknik elemanlar ve Ziraat Mühendisi Targel personeli, tarımla ilgili kuruluş temsilcilerin yanı sıra, ilçelerdeki çiftçilerin katılacağını ifade eden <b>Kıyım</b>, toplantıdaki amacın, bölgede üretilen buğday ürününde kaliteyi arttırmak ve yine bölgedeki un fabrikalarında işlenecek şekilde üretilmesini sağlamak olduğunu vurguladı. <o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif";mso-bidi-font-family: "Times New Roman"">ÇİFTÇİNİN SORUNLARI TARTIŞILIP ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ORTAYA KONULACAK<o:p></o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">Toplantının gündemi ile ilgili olarak da bilgi veren <b>Gökhan Kıyım</b>, toplantıda Serin iklim Tahılları Şube Şefi <b>Dr. İrfan Öztürk</b> tarafından ıslah çalışmaları ile üretimi yapılan ve yeni geliştirilen buğday çeşitlerindeki özellikler hakkında bilgi verileceğini dile getirerek, şunları söyledi: <i>“Toprak ve Su Kaynak Bölüm Başkanı <b>Dr. Sami Süzer</b> tarafından Trakya koşullarında uygulanabilecek buğday yetiştirme tekniği konusundaki gelişmeler, Teknoloji Bölüm Başkanı <b>Dr. Turhan</b> <b>Kahraman</b> tarafından Trakya Bölgesi’nde üretimi yapılan buğday çeşitlerinin kalite özellikleri, Edirne Ticaret Borsası Ziraat Mühendisi <b>Mehmet Erikli</b> tarafından buğday çeşitlerine göre oluşan fiyatlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi <b>Atilla Marangoz</b> tarafından Edirne’deki sertifikalı buğday tohumluğu üretimi, kullanımı ve desteklemeleri, Ziraat Mühendisi <b>Nadi Aygen</b> tarafından, buğday hastalık ve zararları, süne mücadelesi, Marmara Bölgesi Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi <b>Gürsel Erbap</b> tarafından ise un sanayinin buğdaydan beklentileri ve işletme teknolojisi konularında bilgiler verilecek. Toplantı, karşılıklı soru-cevaptan sonra, katılımcılar tarafından Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü BAV Bölge kapsamında bulunan illerde karşılaşılan çiftçi sorunlarının tartışılması ve çözüm önerilerinin ortaya konulmasının ardından yapılacak değerlendirme ile sona erecek.”</i> <o:p></o:p></span></p>