<span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı </span><b style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">Şenol Günday</b><span style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt;">, küçükbaş hayvan eti tüketiminde yaşanacak artışın fiyatları dengeleyeceğini ifade etti.</span> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin önlenmesi için ithalat ve üretimin arttırılması yönündeki görüşlerin kamuoyunda tartışılması ve ithalat haberlerinin yanı sıra bakanlığın koyduğu tavan fiyat da et fiyatlarının düşmesinde yeterli olmadı. <o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan <b>Günday</b>, küçükbaş hayvan eti tüketiminde yaşanacak artışın fiyatları kesinlikle dengeleyeceğini söyleyerek, dana pirzola 38-40 TL satılırken, keçi pirzolanın 23 TL’ye kadar satılabildiği belirtti. Koyun ve keçi eti üretimi ve tüketiminin arttırılması için uzun süredir kampanyalar yürüttüklerinin altını çizen <b>Şenol</b> <b>Günday</b>, eskiden Türk mutfağında önemli bir yer tutan küçükbaş hayvan etlerinin tadına dikkat çekti.<o:p></o:p></span></p>