<span style="font-size: 10pt; font-family: Helvetica, sans-serif; border: 1pt none windowtext; padding: 0cm; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Keşan Bal Üreticileri Birliği Başkanı<span class="apple-converted-space"> </span></span><b><span style="font-size: 10pt; font-family: Helvetica, sans-serif; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Hüseyin Kırım,</span></b><span class="apple-converted-space"><span style="font-size: 10pt; font-family: Helvetica, sans-serif; border: 1pt none windowtext; padding: 0cm; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"> </span></span><span style="font-size: 10pt; font-family: Helvetica, sans-serif; border: 1pt none windowtext; padding: 0cm; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">dün yaptığı açıklamada,</span><span style="font-size: 10pt; font-family: Helvetica, sans-serif;"> Arıların doğru beslenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak birliğine yeni aldıkları hamur karma makinesi ile pudra şekeri makinesini tanıttı. Toz şekerini, Pudra şekerine çevirdikten sonra hamur karma makinesine aldıklarını belirten <b>Kırım</b>, <b><i>“Hamur karma makinesine aldığımız pudra şekeri içerisine bal, limon suyunu karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar karıyoruz. Karma işlemi bittikten sonra bir miktar dinlendiriyoruz. Sonrasında arılara vermek üzere küçük paketlere koyuyoruz. Arı bunu yediği zaman hem beslenmiş oluyor, hem de Bal, şeker ve limondan vitamin ve mineral desteğini alıyor. Arılar daha Enerjik, üremeye ve çalışmaya daha meyilli oluyor. Dolayısıyla bu bal sezonuna kadar arıyı güçlendiriyor. Bir kolonide 70-80 bin arı olması ideal bir sayıdır. Ne kadar çok arı varsa bir kolonide bu koloninin bal üretimi de o kadar çok olur. Bu işlemlerin her arıcı tarafından yapılması gerekiyor. Zaten işi bilen arıcılarda bunları uyguluyor.”</i></b> şeklinde konuştu.</span> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><b><span style="font-size:10.0pt; font-family:"Helvetica","sans-serif"">EN BÜYÜK SORUNUMUZ, VARROA<o:p></o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt;"><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Helvetica","sans-serif"">Mevsim itibariyle de bahar mevsimine girildiğini söyleyen <b>Kırım</b>, Arılarda en büyük sorunun varroa adındaki parazit canlısı olduğunu, bu canlının arılara konan ve onların özsuyunu emmeye çalışarak hayatını sürdürdüğünü ifade ederek, <b><i>“Bunun mücadelesini de veriyoruz. Onların da lisanslı ruhsatlı ilaçları var onları kullanarak bu zararlıdan kurtarmaya çalışıyoruz.” </i></b>dedi.<o:p></o:p></span></p>