HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Bakan Kurum, 40 yeni triportörün daha ücretsiz olarak at arabasıyla değiştirileceği müjdesi verdi.

Saat 20.00 sıralarında beraberinde Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti İl Başkanı Belgin İba ile birlikte Keşan’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski köy garajında Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, belediye meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. 

Bakan Kurum, ilk olarak şehir merkezinde inşa edilmesi planlanan ‘Kent Meydanı’ projesi hakkında Belediye Başkanı Helvacıoğlu’ndan bilgi aldı. Bakan Kurum ve beraberindekiler daha sonra Kunduracılar Çarşısı ve saat kulesini ziyaret etti. Bakan Kurum’a ziyareti sırasında şehrin en eski esnafları Ali Sönmez ve Mehmet Terzioğlu tarafından açılış makası ile tablo hediye edildi.
Bakan Murat Kurum ve beraberindekiler, esnaf ziyaretinin ardından Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ne geçti. Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1 milyon 600 bin liralık hibe desteğiyle Keşan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘At arabaları dönüşüyor’ projesi kapsamında at arabalarını vererek triportörlerini teslim alanlarla bir araya geldi. Triportörle taşımacılık yapanların kurduğu Şimşekler Derneği üyeleri Bakan Kurum’u korna çalarak ve alkışlayarak karşıladı. Bakan Kurum, vatandaşlarla sohbet ederek, triportöre bindi.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, at arabalarının triportörlerle değiştirilerek daha modern bir şehir yaratma adına önemli bir atım atıldığını belirterek, çevreci bir projeyle dünyaya örnek olduklarını söyledi.
40 TRİPORTÖR DAHA VERİLECEK
Keşan'da, 'At arabaları dönüşüyor' projesinin bir süre önce hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Kurum, "Belediye başkanımız bize geldi ve artık Roman kardeşlerimizin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için, taşımacılıkta kullanılan atların daha uygun şartlarda olabilmesi için bu projeyi gerçekleştirebilmemizi istedi. Bu kapsamda bizde dedik ki, 104 tane triportörü Roman kardeşlerimize hediye edelim. Artık ne çevremize, ne doğaya ne de hayvanlarımıza zarar vermeyelim istedik. Bu kapsamda da bu projeyi gerçekleştirmiş olduk. Eksik olan 40 tane daha triportör var. Bizde taleplerini başımızın üstünde görüyoruz. 40 tane kardeşimize daha yine belediyemiz üzerinden destek oluyor ve araçlarını temin ediyoruz. Hayvan sevgisi, çok önemli bir sevgi. Bize emanet edilen doğaya, hayvanlarımıza sahip çıkmamız çok önemli. Artık bu işi triportörlerimizle yapacağız. Hiçbir şekilde at arabası görmeyeceğiz. Buradan çıkan atlarımızı da çiftçilerin kullanabilmesi amacıyla bedelsiz olarak çiftçilerimize vereceğiz. Sizler de verdiğiniz atlarınızı orada her zaman görebileceksiniz. Yine 1 aylık ruhsat konusunda talepler var. Tüm kardeşlerimizin o 1 aylık ruhsat işlemlerini belediyemiz eliyle yapacağız" diye konuştu.
PROJELER HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Keşan Belediye Başkanlığı’nda basına kapalı olarak düzenlenen toplantıya da katıldı. Toplantıda, Keşan’da hayata geçirilen ve planlanan projeler hakkında Bakan Kurum’a bilgi verildi. Keşan Belediyesi’nden toplantı hakkında yapılan açıklamada, “Tasarım aşamasından başlayıp Keşan’ımızı cazibe merkezi haline getirecek projelerimizi bakanımıza sunduk. 80 bin vatandaşımıza hizmet edecek ve şehrimizi geleceğe taşıyacak çalışmaları görüştük. Belediyemizde misafir ettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a Keşan’ımız için hazırladığımız projelerimizi anlattık. Şehrimizin güzelliğine güzellik katacak projelerimiz ile Keşan’ın marka değerini artırıyoruz. Yepyeni projelerimiz ile katkı sunacak çalışmalarımızı her geçen gün hayata geçireceğiz” denildi.

Bakan Kurum, toplantının ardından Keşan’dan ayrıldı.