2026/2027 Futbol Sezonunda Profesyonelliğe Geçiş Ligi (PGL)’nde Edirnespor, Uzunköprüspor ile birlikte temsil edecek olan Keşanspor için dün akşam bir dayanışma yemeği düzenlendi.

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ve Ağadayı Yazlık Düğün Salonu’nda saat 20.30’da başlayan yemeğe Keşan Kaymakamı Aziz Mercan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçükbekir, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Arpak, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Muammer Taşdelen, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, MHP Keşan İlçe Başkanı Ahmet Kurnaz, CHP Keşan İlçe Başkanı Harun Komanlı, Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Ahmet Köseler, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Keşanspor Kulübü Başkanı Mehmet Yavaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, daire amirleri, Keşanlı işadamları, muhtarlar, taraftarlar olmak üzere 500 kişi katıldı.

Yemekte ilk konuşmayı yapan Keşanspor Kulübü Başkanı Mehmet Yavaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Hepiniz Keşanspor’un yardım yemeğine hoş geldiniz, onur verdiniz, ayaklarınıza sağlık.
Burada ben önemli bir paragrafı çok kıymetli, çok saygıdeğer hanımefendilere açmak istiyorum. Başta eşim olmak üzere böyle bulunduğumuz kutsal bir görevde bizlerin bu sıkıntılı günlerinde destek oldukları için, bizi destekledikleri için onlara ayrıca teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki bizim arkamızdalar.
Sevgili kaymakamımızın bizden biri gibi davranarak Keşanspor’un tüm ihtiyaçlarına el atarak bir kaymakam gibi değil de bir kulüp başkanı gibi çalışarak bu günlere gelmemize ön ayak olmuştur. Kendisine çok ama çok teşekkür ediyorum, yani canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız kaymakamım. Sayenizde biz de sizi yaptıklarınızın karşılığında canı gönülden çalışarak size iyi bir takım sunmaya çalışıyoruz. Sevgili belediye başkanımızın da katkılarını ve oda başkanlarımızın, diğer oda başkanlarımızın, Ticaret Odası Başkanımız İsmail Bey, borsa başkanımız Necmi Bey çok büyük emek veriyorlar, çok büyük emek sarf ediyorlar. Bunları göz ardı etmememiz lazım Keşanlılar olarak, onlara sahip çıkmamız lazım.

İyi transferler yaptık. Siz orasını soruyorsunuz tabii, iyi bir takım oluşturduk. Kaymakamımızın dediği gibi düşmeyeceğiz, orta sıralar için dedik ama bizim oluşturduğumuz takım büyük bir ihtimalle benim de tecrüceme göre Allah bize bir sakatlık mani vermezse play-off oynayacak. Ben şampiyon olacak demiyorum ama play-off oynayacağını şimdiden garanti edebilirim size.
Altyapımızla ilgili de tüm hazırlıkları yaptık. Bunlarla ilgili de kıymetli efsanelerimizden Mehmet Arda ile bugün görüşme yaptık, onu da başına getirdik. Altyapı bizim olmazsa olmazımız, spor akademileri olmazsa olmazımız, tesislerimiz olmazsa olmazlarımız. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sahneyi buradan görünce hepinizin görmesini isterim. Çok kıymetli insanların Keşanspor için bir araya gelmesi benim kulüp başkanı olarak çok büyük onur duydum bundan, gurur duydum. İyi ki varsınız, ayaklarınıza sağlık, sayenizde her şey güzel olacak. Hoş geldiniz tekrardan, sağ olun var olun.
Sayın başsavcım, saygıdeğer müdürümüz, oda başkanlarımız, değerli Keşanlılar. Keşanspor bu akşam tarihi bir gece yaşayacak. Daha önceleri Bal liginde uzun seneler top koşturan bu takım bir aralar amatör liglere kadar düştü. Ama bundan sonra geçmiş yıllarda gösterilen performansın da üstüne çıkarak Bal liginde zirvelere oynayacağı kanaatindeyim.”

Yavaş’tan sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da, yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Biz belediyeniz olarak her zaman sadece Keşanspor değil diğer amatör takımları da belediye kanunu gereğince ayrılan ödeneklerle hep destekledik. Stat evrimizde, kapalı salon evrimizde deplasman girişlerinizde biliyorum ne kadar sıkıntı çekiyorsunuz, onların karşılanması da gene bizlere kalacak.
Keşanspor’a aslında daha böyle kalıcı gelir getiren ama maalesef bölgemizde o tür tek bir takımı üst seviyelere götürecek bir kurum tesis yok gibi. Önemli olan burada kendi evlatlarımıza sporun güzelliğini tattırmak, elverdiğimiz ölçüde de bölgemizde daha üst sıralara çıkmayı hedeflememiz lazım. Ben bu konuda sayın kaymakamım elimden geldiğince yasaların izin verdiği sürece dışa aslı olarak bu takıma destek vereceğiz, destek vereceğim. Aday yollarını açık etsin. İnşallah biz de izlemeye gittiğimizde gol attıkları zaman, galip geldikleri zaman toyasıya alkışlamayı arzu ediyorum. Bu yolda hep birlikteyiz. Hepinizin karınca kararınca katkıda bulunmalarını temenni ediyorum. Şimdiden Mehmet Yavaş’a hayırlı olsun. Son yıllarda Keşanspor’un başına geçen yöneticiler içerisinde en dürüst diyebildiğimiz hemşerilerimizden birisidir. Ben kendisini tebrik ediyorum, amatörlükten Bal ligine çıktık. Bundan sonra da hep birlikte en azından uzun süreler Bal liginde tutunup ondan sonraki ilgi inşallah erteleme fırsatı bulacağız.
Ben takıma başarılar diliyorum genç kardeşlerime hepsini ve yöneticilere de basiretli, sabırlı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Hepimize bu yemek bir motivasyon verir, şimdiden hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Daha üst sıralarda bizim takımımızı burada ve deplasmanda alkışlamak üzere hepinize saygılar sunuyorum.”

Özcan’dan sonra konuşan Keşan Kaymakamı Aziz Mercan’da konuşmasında şunları dile getirdi.
“Hanımlar, beyefendiler, çok değerli basın mensupları.
Sözlerime başlarken hepinize iyi akşamlar dileklerimi iletiyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Öncelikle bu yemekte bizleri yalnız bırakmadığınız için samimiyetle teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Bu yemek gerçekten birçok anlamı içerisinde barındırıyor.
Öncelikle ilçemizde birlik ve beraberliği ortaya koymaya çalıştık. Bu akşam ayrımcısız tüm arkadaşlarımızı davet etmeye özen gösterdik. Siyasi partilerimizin çok değerli yöneticilerinden oda ve borsa başkanlarımıza, kamu kurumu amirlerimize kadar, iş adamlarımıza, basın mensuplarımıza kadar herkesi bu ortama davet ettik. Gördüğüm kadarıyla büyük bir katılım da sağlanmış durumda. Çok teşekkür ediyorum. Bu bizim birlik ve beraberlik yemeğimizdir.
Öncelikle Keşanspor başkanımız Mehmet Yavaş ve değerli yönetim kurulu üyelerine bir paragraf açarak konuya girmek isterim. Geçen sezon gerçekten kısıtlı imkanlarla Keşan Sporumuzu ve Keşan'ımızı mükemmel bir şekilde temsil ettiler ve bizi Bal Ligi'ne çıkardılar. Şimdi kendilerine tekrar rica ettik. Sizler gerçekten Keşanspor için çok emek sarf ettiniz. Lütfen bu emeği bizden esirgemeyin ve değerli çalışma arkadaşlarınızla birlikte, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte tekrar bu yola devam edelim ricamızı ilettik. Kendileri de bizi kırmadılar. Sağ olsunlar, var olsunlar. Çok teşekkür ediyorum sana. Sağ ol, var ol, hakkını helal edesin. Bir başarı kolay sağlanmıyor. Senin gibi değerli işi bilen bir arkadaşımın bu işin başında olması bizim için çok büyük bir kazanç. Aynı zamanda sana bu konuda destek sunan tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.Keşanspor, Keşan için önemli bir marka, önemli bir değer. Keşan'ımızın tanıtımı için çok büyük bir değer. Bunu hepimizin sahip çıkması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu sadece kaymakam olarak benim meselem değil, hepimizin meselesi. Gördüğüm kadarıyla da bir tarafından tutuyoruz. Kesinlikle Keşanspor'a verdiğimiz değeri hiçbir zaman eksik etmeyelim. Bizi bu isimle Türkiye'de tanıtacak olan önemli bir markadır Keşanspor. 1959'da kurulmuş. 67 yıllık bir kulüp. Kim kurduysa, kim bugüne kadar getirdiyse tüm değerli başkanlarına ve onunla birlikte çalışan, destek veren tüm Keşansporlu yöneticilere huzurunuzda teşekkür ederim.


Sağ olanlara, sağ olanlara uzun ömür, ebediyete intikal edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar sayesinde buraya gelin, 67 yıl kolay bir süre değil.
2026-2027 sezonunda da sayın başkanımız biz play-off'a kadar çıkacağız falan dedi ama ben o zaman parolayı ifade edeyim. O zaman bizim parolamız şampiyonluk olsun. Bunu başaracağımıza inanıyorum.Bu gecenin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İsmail Şapçı ve Borsa Başkanımız Necmi Kaymaz Bey'e çok çok teşekkür ederim. Zaten biz Kaymakam Belediye Başkanı olarak her zaman sizlerin yanındayız. Bunları özellikle de belirtmek isterim. Yemeğin organizasyonunda da çok emeği geçen arkadaşlarımız var. İçişleri Müdürümüz Kerem Bey, Belediyemiz Sosyal Hizmetler Müdürü Mücahit Bey ve Sanayi Yolumuz Genel Sekreteri Erdem Bey huzurunuza çok çok teşekkür ediyorum. Çok sağ olun, var olun.
Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan efendim sesleriyle, müzikleriyle bizlere büyük bir, güzel bir gece yaşatan çok değerli sanatçılarımıza, Buket Hanımefendiye, Yakup Uçucu Orkestrası'na da teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
İnşallah başarılı olacağız. Yalnız birliğimizi, beraberliğimizi her daim devam ettirelim. Birbirimize destek verelim. Keşan bizim için önemlidir. Keşan'ımızı geliştirmek, Keşan'ımızı büyütmek, Keşan'ımızı daha güzel günlerde, daha iyi günlerde bir araya getirmek hedefimiz olsun. Ben hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Keşan Sporumuza da yeni sezonda şampiyonluklar, başarılar diliyorum. Çok teşekkür ederim, saygılar sunuyorum hepinize.”

Konuşmaların ardından Keşanspor forması açık arttırmaya çıkarıldı. Formayı Orhunlar Kağıtçılık Geri Dönüşüm A.Ş. adına Yalçın Orhun 150 bin TL’ye aldı.
Yavaş, formayı 150 Bin TL’ye alan Yalçın Orhun’a teşekkür ederek formayı teslim etti.

Gecenin en önemli fotoğraflarından biri de 1.5 yaşındaki İlay Gürşat babası Görken Gürşat ve Keşanspor Kulübü Başkanı Mehmet Yavaş’ın çekildiği ve üzerinde “Şehrin Takımı” kaşkollu fotoğraf oldu.
Yemek gece gece geç saatlere kadar Yakup Uçucu ve Orkestrası ile sanatçı Buket’in güzel müzikleri eşliğinde devam etti.





