<span style="font-family: Helvetica; font-size: 10pt;">İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği BölümüÖğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. </span><b style="font-family: Helvetica; font-size: 10pt;">Yusuf Bayram Yalçın</b><span style="font-family: Helvetica; font-size: 10pt;">’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. </span><b style="font-family: Helvetica; font-size: 10pt;">Ergün Kurtar </b><span style="font-family: Helvetica; font-size: 10pt;">ile Eğitim Şubesi Ebesi </span><b style="font-family: Helvetica; font-size: 10pt;">Mecbure Yılmaz </b><span style="font-family: Helvetica; font-size: 10pt;">da hazır bulundu.</span> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:Helvetica; mso-bidi-font-family:"Times New Roman""> <b>Yalçın</b>, seminer öncesi basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, kurumsallaşmanın gerek özel sektörde ve gerekse devlet yapılanmasında önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: <i>“Bu süreci tamamlayan en önemli faktör, insandır. İnsan faktörünün de değişimi olmadan, kurumsallaşmaya geçmek mümkün değil. Kurumsallaşma bize kuruluşların performanslarını ölçmek için gerekli. Kurumsallaşmanın olmaması kurumların en başta gelen eksikliğidir. Şirketlerde bazı önlenebilir durumlar vardır. Bunların kontrol altına alınmasıyla, çalışanların ve müşterilerin memnuniyetine ulaşılabilir. Bugüne kadar Avrupa’da en önemli yöntemlerden biri kurumsallaşma ve ilkeleridir. Bu yöndeki çalışmaya Türkiye de adapte olmaya çalışmaktadır.”<o:p></o:p></i></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:10.0pt;font-family:Helvetica; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"">Açıklamanın ardından, basın mensupları, müdürlükten ayrıldı. <o:p></o:p></span></p>