BÜLENT SAYLAM

5 Eylül Pazar günü sabah 07.30 sıralarında elektrik kontağından çıkan yangında 9 dükkan kül oldu. Haberin sosyal medyadan paylaşılmasından sonra yangın bölgesinde esnaf olan bir vatandaşın söyledikleri Erikli’deki “yangında ihmal mi var?” sorusunu akla getirdi. Kimi vatandaş da Yayla Sahili’nde 2018 ve 2020 yıllarında yaz sezonunda çıkan yangınları hatırlatarak mücavir alanlardaki yetkililerin, yangın konusunda önlemleri alması gerektiğini dile getirdi.

YAZ BAŞINDAN BERİ ELEKTRİK TRAFOSU KAÇ KEZ PATLADI

Erikli pazaryerinde dükkanı olan bir vatandaş, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Erikli çarşı esnafıyım yaz başından beri elektrik trafosu kaç kez patladı. Tekrar yaptırdık birçok elektrik kullandığımız şartel hatlarımız bozuktu. Sezon başından itibaren bir tek yetkili gelip burada ne yapılması gerektiğini sormadı her yaz durum böyleydi zaten bütün çarşı esnafı kendi çözümünü kendi buluyordu. Ve kaçınılmaz son yangın oldu. Tek teselli can kaybı olmadı çok şükür birçok esnaf arkadaşımız dükkânlarında tezgâhlarında uyuyordu. Sağlık merkezimiz var tam zamanlı çalışmıyor. Yangın merkezi yok bir saat sonra 1 tane itfaiye aracı geldi. Zaten her şey kül olmuştu.

İTFAİYE TEŞKİLATINI TATİL BELDELERİNDE HİZMET NOKTASI OLMASI GEREKİR

Bir diğer vatandaş da geçen yıllarda Yayla’da olan yangınları hatırlatarak şunları söyledi: “28 Kasım 2018 ve 30 Temmuz 2020 tarihinde Yayla Sahilinde ilki Belediye dükkânlarında ikincisi Doğan Kent'te çıkan yangınlarda korkulu dakikalar yaşanmıştı. Bundan bir ay önce de yine Yayla Sahilinde gaz sızıntısından kaynaklanan bir patlama ve yangın çıkması sonucunda ağır yanık mağduriyeti yaşayan tatilci bir aile vardı. Olay geçti unutuldu gitti. Bugün de sabah saatlerinde Erikli'den gelen bir yangın haberiyle uyandık... Geçmiş olsun dilekleri ve yüksek siyasi kimliklerin ziyaretleri bu acıları ne kadar hafifletir. Önemli olan bu tür olaylar olduğun da en kısa zamanda müdahale edecek itfaiye teşkilatlarının tatil beldelerimizde birer hizmet noktası kurmasıdır. Bunun içinde ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce çalışmalara başlaması gerekir. Tatil beldelerimizin üç tarafı ormanlarla kaplıdır. Allah korusun her an daha büyük felaketlerle karşılaşma riskimiz var.”