Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkanı Orhan Doğan Edirne Adliyesinde görevleri sırasında Yenigün Gazetesi muhabiri Gökhan Zobar ile Edirne Gazetesi muhabiri Şener Urfa ve Gündem Gazetesi muhabiri İlkyaz Savaş' a yapılan saldırıyı kınadı. Doğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Trakya Gazeteciler Derneği olarak görev yaptıkları sırada  arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yenigün Gazetesi muhabiri Gökhan Zobar ile Edirne Gazetesi muhabiri Şener Urfa ve Gündem Gazetesi muhabiri İlkyaz Savaş Adliyede görev yaptıkları sırada saldırıya uğrayarak fotoğraf ve görüntü almaları engellendi.

Emniyet tarafından gözaltında bulunan, Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla Adliyeye getirilen 8 kişilik gurubun yakınları, görevini yapmak isteyen Yenigün Gazetesi Muhabiri Gökhan Zobar, Edirne Gazetesi Muhabiri Şener Urfa ve Gündem Gazetesi Muhabiri İlkyaz Savaş’a saldırdı. Gurubun yakınları tarafından görev yapması engellenen meslektaşlarımıza polisler yardımcı olurken, kabalık gurup gazetecileri tehdit etti.

Halkın haber alma hakkını yerine getirmek üzere çalışan meslektaşlarımıza yönelik yapılan saldırıyı kınıyor, bu tarz olayların tekrar etmemesini ve yetkililerin gerekli işlemler yapmalarını da bekliyoruz.”

Medya Keşan Gazetesi olarak biz de meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyor, kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz ve yapılan saldırı ile ilgili olarak gerekli işlemlerin yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz.