HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan’da huzur ve güven uygulamalarını sürdüren İlçe Emniyete Müdürlüğü ekipleri yapılan denetimlerle çalışmalarına devam etti. Gün içinde belirli zaman periyotlarında 113 personel ile sahaya inen polis ekipleri, gerek yaya devriyeler, gerekse de sabit noktalarda uygulama yaptı.

Çalışma kapsamında 957 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Sorgusu yapılan kişilerden İ.Ç.’nin ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma’, A.S.M.’nin ise ‘hırsızlık’ suçundan aranmaları olduğu anlaşılarak gözaltın alındı. İ.Ç.’nin üst aramasında 1,37 gram Hint keneviri ele geçirildi. 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 2 kişinin ise yoklama kaçağı olduğu belirlenerek, tebliğleri yapıldı.

Ekipler ayrıca otogar, köy garajı, 7 kıraathane, 8 kafe, 3 internet kafe, 6 park ve bahçe ile 8 metruk binaları da kontrol etti. Ekiplerin çalışmaları trafik uygulamaları ile sürdü. 196 aracın sorgulandığı uygulamalarda 15 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden toplamda 25 bin 459 lira para cezası uygulandı.