HABER MERKEZİ

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle Ramazan Bayramı'nı kapsayacak şekilde 3 hafta süre ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar ülke çapında tam kapanmaya geçildi. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de kendi sorumluluk alanlarındaki denetimleri arttırdı. Ekipler, seyahat kısıtlaması nedeniyle şehirlerarası yollarda kurulan noktalarda 24 saat denetim yapacak. Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirlerarası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. 

Vatandaşların 10.00-17.00 saatleri arasında ikametlerine en yakın market, kasap ve manavlardan yaya olarak alışveriş yapmalarına izin verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek. İkametlerinden uzaktaki market, kasap ve manavlara yaya olarak ya da özel araçlarıyla gidenlere cezai işlem uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde, restoran, kafe, pastane gibi yeme-içme yerleri sadece paket servis yapabilecek.

Üretim, imalat, tedarik ve lojistik, sağlık, tarım ve orman alanlarında çalışanlar, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Sokağa çıkma muafiyetini kötüye kullananlar hakkında ise idari ve adli yaptırımlar uygulanacak. Jandarma ekipleri sahillerde de kontrollerini sıklaştıracak.