HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Konuyla ilgili, dün, saat 14.00’te, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ilk olarak konuşan Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, öncelikle tüm vatandaşların ve esnafın yeni yılını kutlayarak, “Yılbaşı gecesi, oda olarak belediye meclisine dilekçe verdik. Geleneksel olarak tüm işletmelerimiz sabaha kadar açık olacak. Yılbaşı akşamı her aile eğlenecektir. İşletmecilerimiz de para kazanacaktır. Temennimiz herkesin o geceyi layık şekilde geçirmesi. İşletmelerde eğlenecek olanlar alkol aldıkları takdirde taksi çağırabilirler. İşlerini hiçbir zaman şansa bırakmasınlar. İnşallah güzel bir yılbaşı akşamı geçiririz. Yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

EĞLENCEMİZ HÜZNE DÖNÜŞMESİN

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan da, yeni yılın hayırlı olmasını dileyerek, “Keşan’da 15-20 kilometrelik civarda eğlence yerlerimiz var. Bu işletmelerde yılbaşı akşamı açık olduklarını ve eğlence düzenleyeceklerini duyurdular. İş yeri sahiplerinden ricamız eğlencenin sonunda hüzün yaşamamak için gerek mekancının, gerek müşterilerin sıhhatli bir şekilde evlerine ulaşabilmeleri için yanlarında bilinçli refakatçi sağlamaları ya da taksiye yönlendirmelerini rica ediyoruz. Şehir içinde de alkol alacaksak kendi araçlarımızı çıkarmamaya çalışalım. 115 ticari taksimiz yılbaşı akşamı faaliyet gösterecek. Saat 01.00’e kadar ana arterlerde şehir içi minibüslerimiz çalışmaya devam edecek. Akşam 30-35 minibüsümüz çalışacak. Halkımızdan ricamız eğlencemiz hüzne dönüşmesin, taksileri ya da toplu taşıma araçlarını kullansınlar” diye konuştu.

VATANDAŞ SORUMLU DAVRANMALI

Özellikle alkol alımı sebebiyle kazaların meydana gelmemesi adına, sürücülere dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nde görevli Komiser Yardımcısı Şevket Üyrek ise polis ekiplerinin sahada olacaklarını ancak yine de vatandaşların sorumlu davranması konusunda uyardı. Üyrek, "Amacımız yeni yılın Keşan'a hayırlı olması ve olumsuzlukların yaşanmasıdır. Alkol alımı olabilir, ama esnaflarımızdan istediğimiz oda başkanlarımızın dediği gibi ticari taksilere yönlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.

2021 yılı itibariyle Keşan'da meydana gelen kazalar hakkında istatistiki bilgi paylaşan, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nde görevli Polis Memuru İlyas Canki, 2021 yılında 162 kişinin alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin alındığını, 9 ehliyetin daimi iptal edildiğini, 29 kişinin 2 yıl süreyle, 8 kişinin de 5 yıl süreyle ehliyetinin geri alındığı bildirildi. Canki, yine 2021 yılında 132 maddi hasarlı kaza meydana geldiği, bunlardan 26’sının nedeninin alkol olduğu, 99 yaralamalı kazanın da 13’ünün nedeninin alkolden dolayı oluştuğu kaydedildi.

TÜM VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATLİ OLMALARINI İSTİYORUZ

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz da, 2022’nin sağlıklı, refah seviyesinin yükseldiği, huzurun ve bereketin arttığı bir yıl olması temennisinde bulunarak, “Biz, zabıta müdürlüğü olarak 7/24 Keşan’da halkımıza hizmet vereceğiz. Yılbaşı gecesi de tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Eğlencenin dozunu kaçırsalar dahi araç kullanmak için ısrar etmesinler. Taksicilerimiz, toplu taşıma araçlarımız hizmet verecekler. Eşlerinin, çocuklarının yanına sağ salim gitsinler. En büyük temennimiz o. Eğlenelim, huzurlu olalım, mutlu olalım ama işin dozunu kaçırmayalım” dedi.