HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan'da devlet hastanesi ameliyathanesinde görevli hemşire Saniye Güçel, göz doktoru olan eşi Turan T.'den bir süre önce boşandı. Mahkeme, İpek T.'nin velayetini anneye verirken, baba Turan T.'nin de ayda 1 kez kızını görmesine karar verdi. Baba Turan T., bir süre önce kızını alarak babaanne Gülcemal T.'nin (80) görmesi için İstanbul'un Kartal ilçesine götürmeye başladı. Anne Saniye Güçel, kızının yolculuk nedeniyle bitkin düştüğünü ve psikolojisinin etkilendiğini fark ederek Turan T.'den kızını Keşan'da görmesini ve İstanbul'a götürmemesini istedi. Turan T. bunun üzerine icra görevlileri ve polisle birlikte Güçel'in evinden kızı İpek T.'yi alarak, İstanbul'a götürdü. Saniye Güçel, kızının pedagog olmadan alındığını ve psikolojisinin olumsuz yönde etkilediğini iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

ÇOCUĞUM PELTE GİBİ GELİYOR

Saniye Güçel, eski eşi Turan T.'nin kızı İpek T.'yi icra görevlileri ve polis eşliğinde alarak, İstanbul'a götürdüğünü belirterek, "Ben kendisine her hafta gelerek kızını görmesini istedim. 2 yaşından sonra çocuğu yatılı almaya başladı. Her aldığında İstanbul'a, hatta Yalova'ya ailesine götürmeye başladı. Bu konuda kendisine dava açtım. Hukuki süreç devam ediyor. Ama sürekli davayı erteletiyorlar. Dava uzasın ki çocuğu daha rahat alabilsin diye. Çocuk bu süreçte 6 saat yol gidiyor. Çocuğum pelte gibi geliyor. Büyüdüğü için de gitmek istemediğini söylüyor. İsterse her hafta sonu gelsin. Gelsin burada zaman geçirsinler. Burada kal, burada gezin. Çocukta, 'burada gör, denize götür, alışveriş merkezine götür' diye yalvarıyor" dedi.

NE OLUR BÜTÜN ANNELER ADINA SESİMİ DUYUN

Geçen hafta sonu Turan T.'nin yine icra görevlileri ve polisle birlikte yanlarında pedagog olmadan İpek T.'yi aldığını öne süren Güçel“Çocuk kıyameti koparttı. İstanbul'a gitmek istemediğini söyledi. Hepsinin videoları var. Yaklaşık 13 ay önce bu konuda dava açtım. Ancak halen bir karar çıkmadı. Bu çocuk 13 aydır bu travmayı yaşıyor. Geçen hafta yine aynı şey yaşandı. Pedagog yoktu yanlarında. Bir malmış, eşyaymış gibi çocuğum benden koparılarak, 1 gece için İstanbul'a götürüldü. Ertesi gün geldiğinde çocuğum pelte gibi getirildi. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Kızımın artık benden alınarak İstanbul'a götürülmesini istemiyorum. Bütün çocukların mal gibi, icra memurlarıyla, polisle, pedagogsuz alınmasının engellenmesini istiyorum. Ne olur bütün anneler adına sesimi duyun. Çünkü çocuklarımızın psikolojisi bozulursa, bir daha toparlayamayız” diye konuştu.

YAŞANANLAR CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan küçük kızı almaya gelen Turan T. ve icra memurları ile anne Saniye Güçel arasında yaşananlar ise cep telefonu kamerasınca kaydedildi. Anne Güçel'in pedagog bulunmaması nedeniyle kızını vermek istememesi, küçük kızın ise yaşananlar nedeniyle ağlayarak, gitmek istememesi görüntülere yansıdı.