HABER MERKEZİ

Keşan’da 5-6 yıldan bu yana bonzai vakalarının arttığını belirten Savcu, “Bonzai, gençlerimizin baş belası haline geldi. Bu illet yüzünden gençlerimizi kaybetti ve birçok eve ateş düştü. Bonzaiden ötürü gençlerimiz artık düşünemez oldu. Gençlerimizi sportif faaliyetlerde, ilim ve bilim yuvalarında, iş sahibi olarak göreceğimize belli köşelerde bonzai kullanıp yerlerde yattıklarını görüyoruz. Artık ambulanslar dahi yetişemez oldu. Bonzai toplumda ne yazık ki sıradan bir olaymış gibi görülmeye başlandı. Bu durum bizleri son derece üzmektedir.” dedi.

GENÇLER, YOK OLMAKLA KARŞI KARŞIYA

Bonzaiyle mücadele konusunda sadece emniyet güçlerinin değil; toplumunda üzerine büyük işler düştüğüne kayıt düşen Fahrettin Savcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta anne ve babalar, çocuklarına sahip çıkmalılar, sürekli onları takip etmeleri gerekiyor. Daha sonra sivil toplum örgütleri ve yetkililerde gençlere sahip çıkmalıdır. Bonzai sorunu sadece fakir ya da zenginin sorunu değil. Bu Keşan’ın sorunudur. Bundan ötürü de bataklığın el birliği yapılarak, kurutulması lazım. Gençlerimizi bu illete teslim etmemiz gerekiyor. Keşan’ın çözülmesi gereken sorunların başından gelmektedir. Keşan’da yol, barınma, eğitim anlamında sorunlar olabilir ama kimse bu saydıklarım yüzünden ölmez. Ama bonzai yüzünden birçok gencimiz hayatını kaybetti. Geleceğimiz dediğimiz gençler, yok olmakla karşı karşıya. Yaşanan soruna duyarsız kalınmamalı.”

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR OLALIM

Savcu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu illetten uzak tutmak amacıyla, Keşangücüspor Kulübü olarak, 11-17 yaş aralığında tüm gençlerimizi spora yönlendirmek için yeniden çalışacağız. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Diğer sivil toplum örgütlerinin de üzerine düşeni yapmalarını istiyoruz. Keşan’ın tüm güçlerinin bu sorun konusunda seferberlik ilan etmesini istiyoruz. Söz konusu çocuklarsa ve Keşan ise, herkes siyasi kimliklerini bir kenara bırakıp, taşın altına elini koymalıdır. Çocuklarımız için bir olalım. Bonzai ve diğer uyuşturucu maddelere çocuklarımızı teslim etmeyelim. Keşan’ın bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor.”