BÜLENT SAYLAM

Demir, açıklamasında, TÜİK tarafından açıklanan gıda enflasyonuyla, vatandaşın enflasyonu arasında büyük bir uçurum olduğunu kaydetti.

“HER ŞEY ATEŞ PAHASI”

Gıda enflasyonunda yaşanan artışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekrem Demir, şunları söyledi: “İYİ Parti olarak, sahadayız ve vatandaşımızla iç içeyiz. Vatandaşımız, alım gücünün her geçen gün düştüğünü belirterek, yaşadığı sıkıntıları bizlerle paylaşıyorlar. TÜİK tarafından açıklanan gıda enflasyonuyla, vatandaşın enflasyonu arasında çok büyük bir uçurum var. Dolayısıyla, açıklanan rakamlar gerçekçi ve inandırıcı değil. Her şey ateş pahası. Vatandaş, daha önce pazarda aldığı ürünlere 100 TL öderken, şimdi harcama kaleminin 200 TL’ye çıktığını görmekteyiz. Birleşik Kamu İş’in araştırmasına göre; Ağustosta fiyatlar %0.5, son bir yılda ise, %26.2 arttığını görmekteyiz. Kısacası, gıda enflasyonunu en iyi analiz edecek yine vatandaşımızdır.” 

“ÜRETİCİNİN ÜRÜNÜ PARA ETMİYOR”

Köylere yaptıkları ziyaretlerde, üreticilerin kendileriyle paylaştığı sorunları dile getiren Demir, devamında, “Üreticinin ürünü para etmiyor. Kuraklığın yaşanmasından ötürü üretici, ciddi sıkıntı içerisinde. Üretici, buğdayda ve ayçiçeğinde beklediği verimi alamadı. Üreticimiz, bazı yerlerde dönüm başına 50-80 kilogram arasında verim alıyorlar. Verimin düşük olması nedeniyle, verilen ücretler üreticiyi tatmin etmiyor. Bu konuda, yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekiyor. Vatandaş, ekonomik anlamda ciddi sıkıntı içerisinde ama iktidar bu duruma kulağını tıkamış ve gerçeklere karşı karşıya gelmek istemiyor. Biz, sürekli sahadayız ve vatandaşımızın sorunları dinliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde milletimiz, AKP’den kurtulur ve rahat bir nefes almış oluruz” şeklinde konuştu.