HABER MERKEZİ

Proje kapsamında Edirne'de 30 matematik öğretmeninin 5 gün boyunca matematik okuryazarlığı ve öğretim düzenleme teknikleri eğitimi göreceği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan ‘Matematik Okuryazarlığı ve Öğretim Düzenleme Teknikleri’ projesi Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi hibesi almaya hak kazandı. Projeye ilişkin işbirliği protokolü, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Bölge Temsilciliği'nde düzenlenen törenle, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Önder Arpacı tarafından imzalandı.

Ortakları arasında Lalapaşa, Süloğlu, Havsa ile Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin de yer aldığı proje kapsamında, kentte görev yapan 30 ilköğretim matematik öğretmeninin 5 gün süreyle 35 saatlik, 'Matematik Okuryazarlığı ve Öğretim Düzenleme Teknikleri' semineri göreceği belirtildi. Uludağ Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altun tarafından katılımcı öğretmenlere matematik okuryazarlığı sorusu seçme ve yazma, PİSA ve matematik okuryazarlığı ilişkisi, matematiği durum tasvir etmede, karar almada ve yorum yapmada kullanma, çift odaklı öğretim modelinin tanıtılması ve matematik okuryazarlığını geliştirmeye uygun tasarlanan etkinliklerin uygulanması konularında eğitimler verileceği ifade edildi.