HABER MERKEZİ

Meclis toplantısında, bir önceki yıl 2 lira 70 kuruş olan içme suyu yüzde 19.80 oranında zamlanarak metreküp başına 3 lira 20 kuruş olurken, katı atık toplama ücreti ise hane başına 12 lira olarak güncellendi.

İl Genel Meclisi'nde devam eden Ocak ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri kapsamında, Edirne köylerinde içme suyu, katı atık toplama ve atık su asgari ücretleri de 2022 yılı için güncellendi. Toplantıda, bir önceki yıl 2 lira 70 kuruş olan içme suyu yüzde 19.80 oranında zamlanarak metreküp başına 3 lira 20 kuruş olurken, katı atık toplama ücreti ise hane başına 12 lira olarak güncellendi. Atık su ücret tarifesi ise metreküp başına 35 kuruş oldu.

SU OLMAZSA OLMAZIMIZ

Komisyon raporu hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Şenol Kılıç, su fiyatlarına geçtiğimiz yıla oranla yüzde 19,80’lik bir artış yapıldığını ifade etti. Kılıç, “Geçtiğimiz yıl su metreküp fiyatları 2 lira 70 kuruştu. Son günlerde hayat pahalılığının çok yükselmesine rağmen biz ‘Su olmazsa olmaz’ diyerek, yüzde 19,80’lik bir artışa gittik. Komisyonumuz da bu konuda ortak karar almış. Teşekkür ediyorum. Edirne halkımıza hayırlı olsun” dedi.

FİYATLAR EN ALT SEVİYEDEN BELİRLENDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut da, fiyatların olabildiğince alt seviyeden belirlendiğini belirtti. Akbulut, “Geçtiğimiz yıl 2 lira 70 kuruştu su fiyatlarımız. Malum sebeplerden dolayı olabildiğince yüksek tutmadan bir fiyat belirledi komisyon. Biz de komisyonun kararına ‘evet’ diyoruz. Şartlar tabii ki biraz yükselse de, dediğim gibi en alt versiyonda aldık bu fiyatı. Hizmet anlamında hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANI BİRLİKLERE ÇAĞRI YAPTI

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş de, meclisin vatandaşları düşünerek fiyatları en asgari şekilde belirlediğini söyledi. Geçmiş, “Elektrik fiyatlarının yüzde 55 gibi zamlandığı bir dönemde, su fiyatlarının da maliyetleri artacaktır. Keşan’da 7 lira gibi bir fiyat belirlendiği haberini aldım. Bizim belirlediğimiz fiyatın hemen hemen 2 buçuk katı. En asgari fiyatı meclis olarak belirlemeye çalışıyoruz. Su hayattır; suyu ticari bir anlamda belirlememiz mümkün değildir. Onun için fiyatları en asgaride tuttuk. Birliklere de tavsiyemiz; inşallah başka alanlardan giderlere akış yaparlar ve bu su fiyatlarını vatandaşın üzerine çok fazla bindirmezler. Biz asgari fiyatı belirleyeceğiz. Daha sonra birlik meclisleri kendi bölgelerinde maliyetlerine göre fiyatlarını belirleyecekler" şeklinde konuştu.