SONGÜL KONAR

Kongrede konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Millete söyleyecek sözü, anlatacak projesi, kuracak hayali, paylaşacak sevinci olmayan muhalefet, birkaç ay önce hükümet seçime hazırlanıyor şeklinde ağız birliği yaparak yalanlar ortaya attı. Sonra yeni kurulan partilere tuzak kuruyorlar, bu yüzden hükümet erken seçime gidiyor dediler. Tüm bunların içi boş çıkınca ise seçim isteyen kendileri oldu. Muhalefet, temsilcileri her zaman olduğu gibi dün söylediklerini bugün inkar ediyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye'de seçimler zamanında yapılacak sözü ile inşallah 2023 yılında hem hedeflerimize ulaşmanın sevincini, hem yeni vizyonumuzu, milletimiz ve paylaşmanın heyecanını birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullanmıştı. 

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın bu sözlerini değerlendirdi. 

Demir konuşmalarında, “İYİ Parti olarak her zaman her türlü seçime hazırız” ifadelerini kullandı. 

“TOPLANAN DEPREM PARALARI NE OLDU?”

30 Ekim 2020 Cuma günü İzmir’de yaşanan depremin birçok can kaybına sebep olduğunu, binaların yıkıldığını ve yapılan binaların, yeni deprem yönetmenliğine göre, günün teknolojisine uygun, sağlam, sağlıklı meskenlerin inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Ekrem Demir, “Kongre olalı çok oldu ülkenin gündemi değişti. Başımıza İzmir depremi var. 1999 depreminden sonra AKP iktidarında toplanan deprem paraları ne oldu? Hangi tedbirleri aldılar? Vatandaşımız sakat binalara oturmaya devem ediyor, bunun adı tek kelime ile sorumsuzluk, cinayettir. Ben inşaatçıyım. Eski sistem (elle karma beton, düz demir) ile yapılan binaların tamamı derhal yıkılmalı. Yerine yeni deprem yönetmenliğine göre, günün teknolojisine uygun, sağlam, sağlıklı meskenler inşa edilmeli” ifadelerini kullandı. 

“HALEP ORDA İSE ARŞIN BURADA, HODRİ MEYDAN”

Milletin ‘tek adam’ yetkisini bir kez verdiğini ve pişman olduklarını vurgulayan Demir, İba’nın konuşmasını şu sözlerle değerlendirdi: “Erken seçim işine gelince ‘taşta, ellerine cevizde istediği kadar kırar, istediği kadar yerler.’ Bu tek adam yetkisini milletimiz bir kez verdi ama pişman oldu. Zamanı geldiğinde bu yetkiyi geri aşacağına inanıyorum. AKP’nin 18 yıllık iktidarları dönemine baktığımız zaman hep aldatılmakta, yalan ve yanlışlarla dolu oluğunu görmekteyiz. Artık ‘mızrak çuvala sığmıyor’ Evde tencere kaynamıyor, Covid-19 yaygınlaştı. Mart, Nisan aylarında bu kadar yaygın değilken evlere kapanmıştık, şimdi herkes dışarıda ya o yanlıştı, ya da bu yanlış. Biz İYİ Parti olarak her zaman her türlü seçime hazırız. Halep orda ise arşın burada, hodri meydan.”