HABER MERKEZİ

Korona virüs salgını nedeniyle ülkemizde 30 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda esnafın kepenk indirdiğini ve çok sayıda vatandaşın işsiz kaldığını hatırlatan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, korona virüs kurallarının hiçe sayıldığını öne sürdüğü AK Parti kongresine düzenlediği basın toplantısında sert dille eleştirilerde bulundu.
Pekcanlı dün parti binasında düzenlediği basın açıklamasında AK Parti’nin Ankara’da gerçekleşen kongresine dair açıklamalarda bulundu. Pekcanlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Edirne’de esnafı uzun süredir zor durumda, çıkış yolu bekliyor. Özellikle bu renkle ilgili belirsizlik var. Çünkü, kırmızıdır, turuncudur, mavidir sarıdır derken buna da inancı kalmadı artık. Değişen bir şey yok, sayılar artıyor. Diğer illerde önlem alınmayınca, bu sefer Edirne’de ki esnafımızda haklı olarak tepkisini dile getiriyor. Esnafımız bu tepkisini dile getirirken bakıyorsunuz, esnafa örnek olması gereken biz siyasi partiler Cumhuriyet Halk Partisi de olsun, Adalet Kalkınma Partisi de olsun veya diğer partiler olsun.
kurultayı herkes izledi. AK Partinin kurultayında yeni öğrendiğimiz ‘LEBALEB’ şekilde salonların dolu olması ve insanların otobüslerle akın akın taşınması. Hiçbir sosyal mesafe kurallarının uygulanmaması. Evet kurultay olur mu olur, bir dizi önlem alırsınız. Bu kurultayın dışında şova dönük bir görüntü izledim ben açıkçası. Dünden beri Edirneli esnaftan çok telefon aldım bunu dile getirmemi istediler. 4-5 yadır hafta sonu kapalı. Akşam 21.00’dan sonra yasak. Kıraathaneler kapalı, lokantalar kapalı. Demek ki sadece buraları yasaklanmasına rağmen, artan vaka sayıları devam ediyor, demek ki alınan önlemler dışında farkı bir şeyler yapmak gerekiyor. Yasaklarla bu iş çözülmüyor. Esnafımız da artık arayış içerisinde. Bu kongrenin bu şekilde yapılması çok tepki aldı”
“PARTİDEN AYRILANLAR BİZİ ETKİLEMEZ AMA ÜZÜLÜRÜZ”
Son günlerde CHP’den istifalar yaşandığını açıklayan Pekcanlı devamında şöyle konuştu, “Cumhuriyet Halk Partisi yaklaşık bir asırlık parti. Burada bir sürü insanlar gelmiş geçmiş. Ne Rahmetli Ecevit’e kaldı ne başka birine kaldı. Bu parti kimseye kalmayacak. Tabi ki iktidara yürüdüğümüz bu günlerde, kendi düşüncemizle bile uyuşmayan diğer siyasi partilerle bile aynı safta olmaya çalışıyoruz. Biz diğer siyasi partilerle aynı kulvarda yürümeye çalışırken, kendi içimizden bazı arkadaşların yeni bir oluşumla partiden ayrılmaları üzücü. Biz başka partilerle ittifak içindeyken, bu arkadaşlarımızın gitmesini, bu arkadaşlarımız bu seçimde bu partiler başarısız olursa, onlarda başarısız olursa bu insanlara onlar anlatacak bunun sebebini. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ser gider kum kalır. Cumhuriyet Halk Partisi kimseyle kalmamıştır. 3-5 arkadaşımızın istifası bu partiyi sarsmaz ama üzülürüz”
MÜFTÜ NANKÖRLÜK ETMİŞTİR
Edirne Müftüsünün Çanakkale Şehitlerini anma töreninde Atatürk’e duasında yer vermemesine tepkisini yineleyen Pekcanlı,  “Biz işini yapan insanlara karışmayacağız ama 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anarken Mustafa Kemal Atatürk’e bizim atamıza bir dua yapılması çok mu gelir miydi bu insanlara. Bu tartışma konusu bile olmamalıydı. O anıtın etrafından olan insanlar benden o an tepki beklediler ama o ambiyansa ters hareket etmek istemedim. Orasının manevi ruhu yüksek bir yer olduğu için daha sonra sosyal medyadan yazdım. Mustafa İriş’in kendi görüşü. Orada bütün siyasi partiler olsa müftü Mustafa Kemal Atatürk’e dua okumasa orada ki herkes yine Cumhuriyete Halk Partisi il başkanından o tepkiyi bekler, Mustafa İriş’ten o tepkiyi beklemezdi zaten. Bende üzerime düşeni yaptım. Müftü o gün nankörlük etmiştir. Bugün bu toprakları kurtaran, bizlere bağımsızlığımız sunan kişiye  bir dua edilmesi bu kadar zor olmamalıydı. Kelimemi tekrarlıyorum ‘Nankörlük’ etmiştir” diyerek sözlerini yineledi.
EDİRNE’DE BAZI KURUMLARI YÖNETEN KİŞİLERDE ATAMIZA KARŞI, BAYRAĞIMIZA KARŞI BELLİ BİR ZAFİYET VAR
Kamu kurumlarına  bayrak ve Atatürk’le ilgili eleştiriler yapan Pekcanlı, “Edirne’de genel olarak bakıldığında, Edirne’de son bir iki yıldır, kamu kurumlarında görevlendirilen insanlara bakarsanız İlahiyat fakültesi dekanın öğrencilerle ilgili söylemeleri. Sonra bayrağın asılması. Bayrak bizim ulusal değerimiz. Bu bayrak 24 saat asılı dursa kime ne zararı var. Hem de Edirne sınır şehri. Edirne’de bazı kurumları yöneten kişilerde atamıza karşı bayrağımıza karşı belli bir zafiyet var. Biz bunu yakından takip ediyoruz. Ama bu insanlarda unutmasın ki herkesin bir amel defteri vardır, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak da amel defterine her şeyi yazıyoruz” dedi.