MEHMET AYTAÇ

Komisyon raporlarının görüşüldüğü toplantıda, Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyo-nu'nun Mecidiye’den Uzunkum Plajı'na giden yolun durumu değerlendirildi. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, turizm için önemli olduğunu ifade ettiği yolun halen yapılmamasına tepki göstererek; bu durumu “Edirne’nin ayıbı” olarak niteledi.

Geçmiş, yolun bölgedeki işletmelerin de vereceği katkıyla vatandaş ve devlet işbirliğiyle yapılabileceğini de vurguladı. 
“BELİRSİZLİK VAR”

Yol işleri müdürlüğünde, bu yol ile ilgili bir bilgi olmadığını ifade eden Geçmiş şöyle konuştu: "Her yaz nüfusu bu bölgenin 300 bin kişiye çıkıyor. Burada fuarlar ve festivaller de yapılıyor. Yolun Mecidiye'den bu kesime olan kısmına tamamen sıcak asfalt atılmış. Geriye 2 buçuk kilometrelik bir alan kalmış. Aslında bu biraz da Edirne'nin ayıbı. Bu yolda bir belirsizlik mevcut. Belirsizliğin oluşma nedeni şu, Yol İşleri Müdürlüğümüzde bununla ilgili kesin bilgi yok. Orman içinden geçen köy yolu olarak gözüküyor ama bizim köy yolları envanterimizde kayıtlı değil." 
Bölgede bulunan taş ocağında yolu kullanan kamyonların ağırlığı nedeniyle sıcak ya da soğuk asfaltın çözüm olmayacağına dikkat çeken Geçmiş şunları söyledi: "Bu ocağın kamyonlarının istiap haddi 60 ile 70 ton. Bizim burada soğuk asfaltı attığımızda, 1-2 ay içerisinde bu yol tarlaya dönüşür ve yaptığımız yatırımlar heba olup gider. Bu nedenle komisyon da net bir cevap verememiş. Bu yolun en azından 500 metrelik kısmının beton yol olması gerekir ki kalıcı yol olsun. Diğer kısmını da sıcak ya da soğuk asfalt fark etmez yapılabilir."

“YOL, DEVLET VE MİLLET İŞBİRLİĞİ İLE YAPILABİLİR”

Yolun devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılabileceğini de söyleyen Geçmiş, "Bizim de meclis olarak görüşümüz vatandaş-devlet işbirliğiyle bu işi yapabilirsek buradaki yollarını yaptığımız işletme sahipleri de ekonomik olarak bize biraz katkı verirseler, geriye kalan kısmını biz de karşılayarak bir dahaki yılda yetişmek üzere yapılması elzemdir. Bu yolun yatırım ve yol programımıza alınmasını ön görüyoruz" dedi.

Toplantıda, İpsalalı İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş de, sivil savunma ve tabii afetler komisyon raporu ve Trakya Kalkınma Ajansı ile yapılan projeler hakkında bilgiler verdi.

Özellikle mülteci hareketliliği nedeniyle yabancı dilin önemine değinen Aliş, komisyon raporunda, devam eden projeler ile kurum personelinin İngilizce eğitimi almaları sağlamış olacağını kaydetti.