SONGÜL KONAR

Akşener, ‘Artagan’ projesi ile “Yolsuzluğu nasıl bitireceğimizi,  Hak ve adaleti nasıl sağlayacağımızı açıklıyoruz” diyerek Türkiye'yi gelişmiş ülkeler seviyesine, taşıyacaklarını belirtmişti.

Adil ve kayıpsız bir sistem olarak tanıtılan ‘Artagan’ projesinde, tüm mali kayıt ve denetimin, yapay zeka aracılığıyla yapılması sağlanırken hayata geçirilecek projeyle birlikte tüm vatandaşların yaptığı harcamalar kapalı devre bir blok zincirinde kayıt alına alınacak ve böylece 83 milyon vatandaşın ve milyonlarca işletmenin mali tabloları oluşturulacak.

Artagan, projesiyle birlikte devletin bütçesine, 300 milyar liranın üzerinde bir kaynak sağlanacağını kaydeden Akeşener, finansal sisteme de 500 milyar liranın üzerinde ek mevduat sağlanacağını belirtti.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, yaptığı açıklamada; ‘Artagan’ın Öz Türkçe’ de, ‘bolluk, bereket ve çoğalan’ anlamına geldiğini söyleyerek: “Vatandaşlardan toplanan vergilerin artarak 300 milyar TL’ ye ulaştığı uzman kişiler tarafından tespit edildi. Bunların ihtiyaç sahiplerine veya kurumlara nasıl dağıtılacağı noktasında genel merkezimizde ciddi bir çalışma yapıldı. Deneyimli bir ekibimiz genel merkezde zaten çalışıyor ve bununla ilgili de bir proje ortaya koydular” ifadelerini kullandı.

Demir, açıklamalarının devamında projeyle ilgili detayların önümüzde ki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.