SONGÜL KONAR

Akşener’i Edirne’de ağırlamaktan onur duyacaklarını belirten Sarıkeçe İYİ Parti’ye yeni üye kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek vatandaşları partiye üye olmak için çağrıda bulundu. 

“O GÜN BUGÜN”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluşu’nda Edirne’yi ziyaret edeceğini ve yeni üyelere rozet takacağını duyuran Sarıkeçe, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Bahsedeceğim konunun öncesinde şunu söylemek istiyorum, devam eden koronavirüs belasında 2. dalga pik yaptığı bu günlerde aziz hemşerilerimize bir kere daha bu konunu önemi hatırlatmakta fayda olacağını düşünüyorum. Şimdi alacağımız önemler yaşayacağımız kötü günlerin önüne set çeker. Bu anlamda sosyal mesafe, maske gibi önlemlere uysunlar. Tedbiri elden bırakmayalım çünkü önemli bir konu. Bu gün açıklama yapmamın asıl sebebi Sayın Genel başkanımızın 25 Kasımda Edirne’de olmasıdır. Aslında önümüzdeki hafta bizim Ankara programımız vardı. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Tolga Akalın Beyi hem makamında tebrik etmek hem de hemşerileri olarak ziyaret etmek istiyorduk. Sayın Genel Başkanımız herhâlde içimizi okudu. Siz gelmeyin, ben gelirim dedi. İşin latifesi bir yana Sayın Genel Başkanımızı Edirne’de ağırlamaktan onur duyacağız. Uzun zamandır genel başkanımızla birlikte millet bizi çağırıyor anlayışıyla ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yeni kazanımlar ve partimizdeki üyelerin arttırılması için çalışıyoruz. İYİ Parti iktidarına inanacak bizler gibi cesur insanların var olduğuna inanıyoruz. Herkes yöresinde lokal olarak bir çalışma içerisinde. Bizler de bu güne kadar gerek pandemi süreci gerek sağlık sorunları nedeniyle çok fazla vakit ayıramadık ama bugünden sonra partimize yeni katılmak isteyen, dostlara arkadaşlara çağrımı gerçekleştiriyorum. O gün bugün. Mevcut düzeni kabul etmeyen, içine sinmeyen korkuyla, sinmeyle bu hayatın devam etmeyeceğine inanan, ülkenin bu iktidarla daha iyi yerlere gelemeyeceğine inanan, milletimizin bölünmez bütünlüğüne saygı duyan herkesle partimiz çatısı altında olmaktan onur duyarım, gurur duyarım. Kendini hazır hisseden herkesi bir kahvemizi içmeye, partimize üye olmaya bekliyoruz. Kendilerine üye rozetlerini Genel Başkanımızın takacak olmasından dolayı ayrıca mutlu olacağımı belirtmek isterim. İnşallah 25 Kasımda mevcut üyelerimiz ve yeni üyelerimizle, yönetim kurulumuzla, ilçe yöneticilerimizle beraber Genel Başkanımızı Edirne’de ağırlayacağız.”

“BİR İKİ İSTİFADA İYİ PARTİNİN DAĞILACAĞINA KATILMIYORUM”

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un istifası ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesini değerlendiren Sarıkeçe, İYİ Partinin birkaç kişinin gitmesiyle dağılacak bir parti olmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:“İYİ Parti bir, iki kişinin gitmesiyle bitecek bir parti değil. İyi Parti küçük bir parti değil. Tabi zaman içinde bunlar daha iyi anlaşılacak konular. Ben partimizin daha hızlı bir şekilde yoluna devam edeceğine, partimizi daha iyi günler beklediğine inanıyorum. Bir iki istifada İYİ Partinin dağılacağına katılmıyorum. Ümit beyin değerli bir insan olduğuna inanıyorum ama bu değildir ki ben istediğim zaman ulu orta televizyon kanallarında partinin iç meselelerini, ailevi konularını kahve dedikodusu yapar gibi konuşurum. Bu partiyi çok sevmek anlamına gelmez. Muhakkak her partide olduğu gibi bizde de sorunlar vardır, olacaktır.  Parti içi ailevi konuları ulu orta konuşursanız, ben sizin ne kadar aileci olduğunuzu veya kendinizi ne kadar bu ailenin üyesi hissettiğinizi sorgularım. O yüzden çok büyük bir kayıp olarak görmüyorum. İYİ Parti, Genel Başkanına sımsıkı bağlı kalarak yoluna devam edecek. Bu tür operasyonlar bizi şaşırtmıyor. Biz bekliyoruz bunları. İyi Parti Türkiye’de sağın alternatifi olacak şekilde konuşuluyor.  Meyve veren ağaç taşlanır. Önemli olan bizim duruşumuz. Biz dün ne isek bugün de aynı kuruluş değerlerindeyiz.”

“Gençlerimizi yetişme çağlarından üniversiteye kadar, mesleki dallara ayrılana kadar düşünmeliyiz”

“YENİ NESİL MASAL DİNLEMİYOR”

Gazetecilerin partiye gelen üyelerin daha çok hangi kesimden olduğunu sorması üzerine Sarıkeçe:

“Bizim hedef kitlemiz aslında gençler. Gençleri çok önemsiyoruz. 17-20 yaş aralığında çok ciddi bir kitle var. Türkiye’nin yüzde yirmisine denk gelen bir genç kitle. Bu kesim 2023 seçimlerini ciddi anlamda belirleyecek. Bu yeni nesil masal dinlemiyor. Atatürkçülük, devletçilik, sağcılık, solculuk kavramlarının daha üstünde daha doyurucu cümlelerle bu insanlara hitap etmeliyiz. Gerçekten onları anlayabildiğinizi hissettirmeliyiz. Atatürk zaten benim başka neler söyleyebiliriz, bunu bekliyorlar. Laf olsun diye sırtını sıvazlamak değil dertlerine derman olmak gerekiyor. Bizim şehrimizde aynı konulardan mustarip. Göç veren bir bölge. Gençler üniversiteyi bitiyor ama geleceği belirsizliklerle dolu. Çözüm Çorlu’ya gidip bir fabrikada çalışmak, ailesinin tarhana göndermesi, bulgur göndermesi, biraz para göndermesi değil. Bu ben geçenleri önemsiyorum demek değildir. Genç kitleyle Türkiye’de artık yeni bir hikaye yazılacağına inanıyorum. 5 kişiyle karar vermek değil bu ülkeyi seven bu ülkede bulunan herkesi bu oyunun içine katmamız lazım. Sadece gençlerimizi de değil kadınlarımızı da önemsememiz lazım. Hakkının ne olduğunu bilmeden yaşıyor vatandaşlarımız. Bize yapılan hizmeti, bir lütufmuş gibi kabul ediyoruz. Aslında vatandaşımız kendi hakkını alıyor. Kimse cebinden bir şey vermiyor. Siyaset öyle bir yerlere çekilmiş ki bunu yapıyorsam ben yapıyorum. Hayır, benim vergimle yol yapıyorsun. Benim vergimle sağlık güvencemi garanti altına alıyorsun. Benim olanı bana veriyorsun. Onunda hepsini değil bir kısmını bana veriyorsun. Bunları insanlarımıza anlatmamız lazım. Gençlerimiz bunları duymak istiyor. 10 yaşındaki bir çocuğu anlamamız lazım, gençlerimizi yetişme çağlarından üniversiteye kadar, mesleki dallara ayrılana kadar düşünmeliyiz. Bizde Keşan olarak üniversitelileri sadece kiracı olarak, görmemiz gerekiyor. Keşan’da 4 bin civarı öğrenci ciddi anlamda potansiyeldir. Bacasız fabrikadır ama birazdan insani ve vicdanı yönden düşünmek lazım. Tiyatroya sinema gibi bu şehirde rahat yaşayabilmeleri içinde bir şeyler yapmak lazım. Sayın Belediye Başkanına Keşan’ı yoldan başka gençlerle ilgili de kafa yormasını iletmek isterim. Bize de düşen ne varsa yaparız. Diyalog anlamında ortak noktayı bulduğumuzu düşünüyorum. Kendileri bu yolda devam ederse bizde ittifak olarak da İYİ Parti olarak da yardımcı olacağız yeter ki şehrimiz daha yaşanılabilir olsun” diye konuştu.