HABER MERKEZİ

Edirne Valiliği tarafından kurulan Kadın Girişimcileri Üretim ve İşletme Kooperatifleri, Edirne ilinde faaliyet gösteren diğer Üretim ve İşletme Kooperatifleri ile yine Edirne Valiliği himayelerinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda eğitim alan üretim ve istihdama katılan kadınlarımızın başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenecek olan ÜREKAD yarışması hazırlıkları devam ediyor. 

ÜREKAD Jürisi, aynı zamanda proje yöneticisi olan Dr. Ayten Canalp başkanlığında toplanarak değerlendirme sürecine ilişkin bilgi paylaşımında ve görüş alışverişinde bulundular. 

Ödül töreni ile kadın girişimciliğine yönelik iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması, toplumun tüm kesimlerinde üretime dahil olmak isteyen istihdam dışında kalmış kadınların cesaretlendirilmesi ve kadın istihdamına yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasını hedefleniyor. 

Başvurular 18-25 Ocak 2021 tarihleri arasında açık olacaktır. Başvuru kılavuzu ve başvuru formu Edirne Valiliği Web Sayfasında (www.edirne.gov.tr ) yer almaktadır. 

JÜRİ

1

Elmas Aslan

TOBB Marmara Bölge Başkanı

2

İlknur Özcan

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yrd.

3

Çiğdem Gegeoğlu

İl Genel Meclis Üyesi

4

Melek Uzgör

İl Genel Meclis Üyesi

5

Filiz Gencan Akın

Belediye Meclis Üyesi

6

Pınar Ersaçmış

Belediye Meclis Üyesi

7

Ayşen Tamergil

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanı

8

Vildan Yazıcı

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi Başkanı

9

Aycan Algur 

Girişimci

10

M. Sibel Yıldırım

Girişimci

11

Tülin DOĞAN

Mimar

12

Yasemin Önalan

Avukat – Girişimci

13

Nevser Eraslan

Gazeteci

14

Hicran Bali

SYDV Eski Müdürü