Kent Konseyleri, “kentine sahip çıkma”,  “aktif katılım” ve “çözümde ortaklık” ilkeleri bütünlüğünde, kentleri sürdürülebilir geleceğe taşıyan veKent için alınacak ortak kararları (Belediye başkanı, Meclisi ve encümeni) üçgeninden çıkartacak olan bir “ortaklık” yapısıdır. Belediyenin öncülüğünde, yerel “paydaşları” bir araya getirerek tüm kenti kucaklayan bir “ortak akıl” oluşturulmasını sağlayan bu benzersiz ortaklık modeli, aynı zamanda “Kadın ve GençlikMeclisleri”, “Engelliler, Çocuklar ve YaşlılariçinPlatformlar” mahalle ölçeğinde “Katılım ve Çalışma Grupları” başta olmak üzere; katılımcı, demokratik bir “Yerel Yönetişim” modelidir.

Kuruluş amaçları; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir.

Kent Konseyinin varlığı,  ayrıca ilçemizin tarihi, kültürel, doğal tüm değerlerine sahip çıkmak, ilçe ihtiyaçları için projeler üretmek, bunları yerel yönetim meclislerine sunmak, kentlilik bilincini yerleştirmek, uzlaşma kültürünü geliştirmek, ilçemizin çağdaş bir kent haline gelmesine katkı sağlamak, evrensel değerler gerçeğini inkar etmeden, kültürel kimliğine sahip çıkmanın önemli bir göstergesidir.

Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği, ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarıdır.

Enez Belediye Başkanı Sayın Abdullah Bostancı’nın göreve geldiği günden beri gereğine inanıp ama bir türlü gerçekleştiremediği ve tamamen yasal olan böyle bir kurumun varlığı, kentteki kısır siyasi çekişmeleri, HODRİ MEYDAN çıkışlarını da önleyecek, halkın sürekli bilgilenesini sağlayacak ve hep birlikte Enez için daha sağlıklı hizmetler ve projeler üretilmesi için çok yararlı olacaktır. Geç de olsa gerçekleştirilir ve çalıştırılırsa bunu başaranlar için takdir gören önemli bir hizmet olarak anılacaktır...